06 juli 2007

Ingen kommer undan politiken.

Man rekommenderas att inte köra bil i Malmö idag.
Inte alla hörsammar den uppmaningen. '
Jag dricker te och äter ostmacka och ungarna ser på "våra värsta år".
Vi ska håva idag nere på stranden. Är det bestämt.
Det verkar som om man kan håva nere på Drottninggatan, men jag vet inte.
Ingen kommer undan politiken, särskilt inte klimatpolitiken.
Om de extrema väderomslagen har samband med politiken så är det extremt ironiskt att man rekommenderas att inte köra bil.
Det är så dags, liksom.
Far from kd:s sänkta bensinskatt och hela alliansens romantiska syn på miljön som kan räddas utan personliga uppoffringar. Och sossarnas fegande.
Det jag gillar med de gröna är just detta att vi hela tiden säger att det krävs personliga uppoffringar o saker ska hända. Det privata är politiskt, var du jobbar, hur du bor, vilket liv du för spelar roll. Du är miraklet och revolutionen bor i ditt sinne.

5 kommentarer:

Anonym sa...

jag måste vara jävligt ekologisk: går eller cyklar (när den är punka-fri) till jobbet, bor i hyresrätt, kör inte bil (om jag åker, så åker jag på etanol). fast iofs, jag slarvar med sopsortering och använder då & då hårspray. nobody´s perfect i guess.

Anonym sa...

samvetsfråga.....letar bil för tillfället för här är man låst utan och min själ behöver den friheten.
Samtidigt gör jag mitt på annat håll..
samvetsfråga som sagt och kunskapsbrist om alt till det vanliga invanda beteendet.

Anonym sa...

om jag skulle ta bussen till jobbet skulle jag få åka vid 5 på morgonen och komma hem vid 19-tiden. funkar inte riktigt...

det är väl lätt att prata om höjd bensinskatt när man bor i en storstad med bra allmänna kommunikationer och nära till det mesta.

Anders sa...

malve: nu var det ju kd:s löfte om SÄNKT bensinskatt saken gällde. Jag tänker inte heller skämmas för att jag lever som jag lär. Ingen är tvungen att bo långt från allting, ingen måste göra sig bilberoende, ingen måste bilpendla långt.

Anonym sa...

nu är jag sjukskriven, så då kvittar det ju...
bor nära mina vänner och min man cyklar till sitt jobb, men jag har inte hittat nåt jobb i närheten. jag menade inte att det är fel att bo i stan, men att det kanske är svårt för stadsbor att tänka sej hur det är på orter där det inte finns några direkta alternativ till bil. då handlar det inte om att göra sej bilberoende eftersom alla redan är det, utan att samhället måste göras biloberoende.
alla kan ju inte bo i storstan.