16 januari 2008

Det kallas manshat.

Sigge sågar Pär Ström precis rakt av. Det förvånar mig att ingen av oss gjort det tidigare. Jag behöver inte tillägga något, bara nicka med. Tack till AnnaX för tipset.

6 kommentarer:

ylva sa...

Ni finns !! Ni män som fattar skillnaden .... Du och sigge ni är två av många många fler hoppas jag.

Anna Fredriksson sa...

Han var så himla bra Sigge. Och Per Ström patetisk.

Fast jag tycker ändå det är fel när kvinnor "per automatik" ses som bättre föräldrar.

Ge och ta.

Vi kräver lika lön för lika arbete och ger lika rätt till barnen.

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Män kan välja att vara bra föräldrar, kvinnor har sällan det valet. Däri ligger möjligen skillnaden

Johnny sa...

Kvinnor måste få hata män? Man måste unna dem det? Visst men då måste man unna män att hata kvinnor, och så är könskriget i full gång.

Pär Ström förordar inte hat utan RIKTIG jämställdhet, där män och kvinnor har lika villkor.

Kollektiv skuld leder enbart till att män kommer att bli bittra och att klyftan mellan män och kvinnor ökar.

Anders du skriver "Män kan välja att vara bra föräldrar, kvinnor har sällan det valet"

Utveckla gärna för jag förstår inte varför kvinnor inte skulle ha samma valmöjligheter som män?

Anonym sa...

Sigge var tvärtom synnerligen korkad.

Först säger han att han aldrig möter några manshatande feminister, sen att man måste unna dom att hata män...

Om några vita killar blivit utsatta, mobbade och spöade av invandrargäng i Biskopsgården och sen startar ett parti med bland annat förslag som särskilda invandrarskatter och på partistämman bjuder på lite piffig underhållning i form av en hejarmobb som basunerar ut sitt invandrarhat så skulle knappast övrigas applåder ses som ett tecken på stor och djup empati - utan ren och skär rasism. Och stora stigma-bilan skulle (rättfärdigt) falla över detta kollektiviserande av marginaliserade erfarenheter.

Men i väst är det helt okej och t.o.m. påbjudet att hata män för vad (i det stora hela) fåtalet män gör/gjort. Vi är ju roten till all ondska. Speciellt om vi är vita och medelålders.

Eva sa...

Jag förstår inte i vilka miljöer den där Sigge vistas i om han inte sett en enda manshatande feminist. Jag ser dem ganska ofta och min pojkvän har flera gånger fallit offer för att tjejer/kvinnor tror att dom kan bete sig på ett sätt som sannolikt skulle leda till åtal för sexuellt ofredande om det genomfördes av en man mot en kvinna.

Det senaste exemplet är när en tjej på ett dansgolv närmade sig honom och trots att han tydligt visade att han inte var intresserad (jag va där också och jag är ganska svartsjuk, men han var TYDLIG) så började hon tafsa och gnida sig emot honom. Han tog ett kliv bakåt och sa "lägg av" varvid hon började skrika "vad faan gör du, rör mig inte!" Folk i närheten slutade dansa och gav min pojkvän onda blickar. Vi lämnade stället i rädsla för att han skulle få problem BARA FÖR HAN INTE VAR INTRESSERAD AV EN TJEJ!!

Ett tydligt exempel på vad Per Ström kallar K-vapnet. Ja jag har läst hans bok och även om jag inte håller med om allt han säger så finns det mycket som stämmer om människors attityder, i alla fall i våran ålder (jag är 24, min pojkvän 27).

Jämställdhet och SAMMA villkor för alla!