31 januari 2008

Sex är fint.

Samma utställning som nazister angrep i Lund och nästan lyckades förstöra, sitter nu på väggarna i Alingsås konsthall. Andres Serrano visar bilder. Bilder på människor, bilder på sex, bland annat en vit man som är tillsammans med en svart man.
Sex är en blomsteräng av möjligheter, inget fult, aldrig fult och det är viktigt att man får lov att se det om man vill. Sex behöver inte vara äcklig porr. Men både på morgonen och eftermiddagen har jag hört samma kvinna förklara varför kd vill förbjuda och censurera.
Sex är något man har bakom lycka dörrar, säger hon och fortsätter.
Två personer.
Jo, vi vet vad ni tycker, kd-äckel.
Ni tycker inte bara att ni ska ska leva som ni vill leva.
Ni tycker att ALLA ska leva så som ni vill leva.
Och vi vet att ni tycker att samkönat sex är äckligt och fult och ni har mage att hänvisa till högre makter.
Att kd i en fin liten färgglad trähusstad i Västergötland i sak slår följe med nazister i en grå universitetsstad i Skåne, bekräftar det vi vet.
Alltför väl.

5 kommentarer:

Sara sa...

Men Anders, nu är du väl lite ute på djupt vatten, när du i samma mening säger att inget sex är fult men porr är äcklig?

the stalker sa...

Oavsett vad man tycker om vad bilderna visar blir enligt mig Serranos konst i alla fall bara sämre och sämre, arrangerat och utan djup, utan bakgrund, obscent bara för att det ska vara obscent. Han kan bättre än så, verkar ha slut på idéer. De borde inte ta in hans verk av den anledningen.

Mattias sa...

1. Kd hänvisar inte till högre makter.

2. Om du tycker att det är fint med en kvinna som förgriper sig på en häst säger det mest om dig.

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Tycker inte hästbilden är ett dugg fin, Mattias. Men nåt sexuellt övergrepp är det inte. Och visst hänvisar kd till högre makter. Big time. För örigt får du säga vad du vill om mig och min åsikter. Yttrandefrihet, vet du. Sånt som kd vill begränsa (och nu har dom även Sverigedemokraternas stöd, läser jag. Brothers in arms).

Stalker: Serrano är ingen favorit hos mig heller. Men saken gällde något annat.

Sara: Porr kan vara jävligt fult, men sex mellan samtyckande vuxna kan inte det, tycker jag.

Sara sa...

Frågan är ju då vem som ska avgöra vad som är samtyckande. Vad säger att de som producerar porren inte är samtyckande? & vad säger att allt sex i relationer (oavsett vem/vilka som ingår i denna) sker med samtyckande?