18 januari 2010

Facebokpartiet drömmer om riksdagen.

Det är så innerligt lätt att göra sig rolig över ett parti som har 3d-skrivare till alla på sitt program och för ut rätten att vara ifred som det viktigaste här på jorden, eller i alla fall det man brinner för. Men facebook-partiet, eller vad om nu heter, får såklart upp en och annan ung man från soffan och möjligen bidrog dom till att SD inte kom in i europaparlamentet i somras. Det är väl alltid något. Men när den unge mannen tagit sig upp ur politiksoffan förstår han säkert snart att det finns viktigare saker att engagera sig för. För även om integritet är viktigt, så handlar det mesta med piratpartiet i praktiken om att unga grabbar vill ha gratis spel och film. Och det håller liksom inte.

5 kommentarer:

Pär Brumark sa...

Klockrent skrivet!

gurra sa...

Det hade varit klädsamt med lite faktakontoll innan du kommenterar. Piratpartiet har en ganska bred politik när det gäller integritet, medborgarrätt och informationspolitik. Rätten att dela med sig av upphovsrättsskyddat material är en konsekvens av av den politiken. Inte ett huvudsyfte. Det inser alla piratpartister jag har talat med.

Anders sa...

Hej, Gurra!

När PP:s riksdagkandidat i Malmö fick uttala sig i vår stora tidning, så nämndes rätten att vara i fred och 3D-skrivare. Det är alltså inte mitt påhitt. Huruvida PP har en bred politik eller inte, så är det nog upp till varje betraktare att bedöma det.
Personligen har jag fått åtskilliga indikationer på att de unga männen som valde PP inte direkt brinner för medborgarrätt i första hand. Då funnes det andra vägar att manifestera det.

Gustav Nipe sa...

Hej!

Journalisten fick det helt bakom foton. Jag har aldrig sagt att jag ska driva frågon om att folk ska ha 3d-skrivare i hemmet. Det är fördelningspolitik, sådant pysslar vi inte med i Piratpartiet. Däremot har jag byggt en (http://piratfabriken.wordpress.com) 3d-skrivare, tillsammans med andra, och jag sa att jag gärna ser att fler skaffar sig en. Hon lyfte det stycket helt ur sitt kontext. Sen klipper journalister villt. Hon frågade vad det jag tyckte var viktigast i Piratpartiets politik. Frågan var inte vad Piratpartiets politik är.

Btw: du borde checka in 3d-skrivaren, den är grym :)

Anonym sa...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu