16 januari 2010

Det är upp till dig.

Den nya alkohollagen innebär en liberalisering av alkoholpolitiken. När fler får möjlighet att servera alkohol kommer det att serveras mer alkohol och det kommer att leda till ett ökat missbruk och fler våldsbrott...
Ja, nu är jag sådär tvärsäker igen. Nu tror jag igen att allt skulle bli bättre om alla gjorde som jag, dvs avstod helt från alkohol. Men måttlighetsdrick ni om ni vill. Ta en öl till kaffet på konditori Hollandia och ett glas rött till sushin, egentligen bryr jag mig väl inte så mycket. Jag kommer däremot aldrig mer att dränka min sorg eller min glädje. Vad jag förstår så drar många en skarp gräns mellan måttlighetsbruk och alkoholism. Vi ska hjälpa dom med problem, men låt oss dricka ifred, säger man. Det är kanske inte så klokt. Ytterst få av oss som känner att vi måste avstå helt från alkohol åkte dit på en gång och om det bara vore alkisar som betedde sig illa efter att ha druckit alkohol, så vore det knappast ett samhällsproblem; då skulle inte 80 procent av alla våldsbrott vara alkoholrelaterade. Sanningen är nog tyvärr att det är helt vanliga snubbar på fyllan som slår kvinoor, barn och sen får spö av en lika packad polare. Det kan vara han i den snygga kostymen eller han i den sexiga handyman-outfiten. Det kan vara vem som helst som dricker alkohol. Däremot kan det nära nog aldrig vara en präktig IOGT-are som jag. Det är upp till dig vem du föredrar att vara.

5 kommentarer:

pnh sa...

Du har i princip rätt i det... även om jag själv råkar bli betydligt snällare av alkohol förstår jag att jag är en udda man...

cec sa...

Men precis. Och plus: VARFÖR är det så förfärligt att ens våga fundera på att kritisera alkohol?
För fan, så fort man pratar om alkoholens skadeverkningar beter sig folk som om man bajsat i deras frukostgröt.

Anders sa...

Så här tror jag: nästan alla som dricker, gör det för att få en berusning, oavsett om dom kallar det för att "koppla av" eller så. Och det vet man om. Men eftersom ingen vill vara ett fyllo, så går man i försvar och har man klass och verbal förmåga kallar man det kultur och är man mer proletär så säger man att man fanemig har rätt att ta sig ett järn. Och är man lite kulturell så babblar man om Paris cafékultur och så. Men det är skitsamma; fylla är fylla och skadar.

Cec sa...

Sprit är kultur Ja, och här har vi plötsligt en kultur som går ut på att supa på helgerna - och sen ska det singeldrinkas i veckorna. Jamenvafint, klart man ska kunna dricka varje dag utan att ta skada, allt annat vore ju.. Orättvist?

Pia J sa...

I vissa sammanhang och vissa grupper är valet att vara nykter och att vara öppen med det väldigt provocerande. Märkligt, det kanske är samma sak som att bajsa på någons frukostgröt?