21 januari 2010

Fråga vad ni vill!

Ikväll kommer en riktig bloggpost, men tills dess får ni fråga vad ni vill. Om mina åsikter, om varför jag jobbar med ungar, om hur jag träffade Sara om gud finns om GAIS ska ta guld i år eller vad som helst.

Kom igen och ja, man får vara anonym!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Har du svårt för religionen Islam?

Anonym sa...

Hej Anders vad har du för politiska ambitioner?
vad ska du bli när du blir stor?

Anders sa...

Ja, jag tycker att det är för mycket regler och förbud inom islam, även i huvudfåran. Islamism är en avskyvärd ideologi.

Anders sa...

Jag kommer att fortsätta att jobba politiskt på olika sätt tills jag dör, tror jag. Inför nästa mandatperiod skulle jag gärnaa bli nämndsordförande för tekniska nämnden och i andra hand stadsdelsnämnd eller motsvarande. Det finns massor som behöver göras och jag har många idéer.
Någon gång i livet vill jag sitta i riksdagen, men inte än på några perioder. Där skulle jag jobba med trafikfrågor eller förskola/skola-frågor.

Sofia sa...

Vad är din syn på konvenansäktenskap av typen

50-årig man åker till Thailand och gifter sig med 27-årig Thailändsk kvinna efter ett eller två års distansbekantskap

respektive

27-årig polyamorit kompromissar med sig själv och lever monogamt eftersom hon inte vill lägga för mycket emotionell energi på att underhålla flera relationer och vill skaffa barn inom en stabil relation inom en inte alltför avlägsen framtid.

Finns det en moralisk skillnad mellan de två fallen?

Anders sa...

I det första fallet drar mannen ju nytta av globala ojämlikheter och utnyttjar någons taskiga läge medan personen i det andra fallet på sin höjd gör våld på sig själv. Det första fallet påminner om trafficking, medan det andra är en frivillig anpassning till normen.

Sofia sa...

I det första fallet kan man rimligen anta att både den thailändska kvinnan och den svenska mannen drar ömsesidig nytta av varandra, förutsatt att de båda är vuxna och att inget tvång är inblandat. Med tanke just på frivilligheten, hur anser du att det liknar trafficking? (mer än det uppenbara, en kvinna byter land, naturligtvis) Är det något du skulle vilja förbjuda eller åtminstone göra svårare?

Anders sa...

Nej, jag vill såklart inte försvåra för männniskor att gifta sig över gränser, snarare tvärtom. Däremot vill jag att kvinnosynen både här och i Thailand förändras, liksom skillnaderna mellan rika och fattiga länder.

Pia J sa...

Ja, men, huvudet på spiken - när träffade du Sara? Jag har funderat och funderat, men inte riktigt hittat datum. Är det 1 ½ år sedan?

Några springfrågor också: Vad hade du för tid på Gbg-varvet förra året? Har du sprungit någon mara? Vilket är ditt favorit-underlag?

Anders sa...

Sara och jag skriver 1 maj 2008 som vår dag. Det var då vi blev tillsammans, men vi hade setts innan på en restaurang på Söder i Stockholm och efter det hade vi haft kontakt via msn och telefon.

Förra året sprang jag på en usel tid, strax över två. I år siktar jag på 1.45. Jag har sprungit i Berlin 2005 och det var underbart med alla människor, även om tiden blev kass. I höst är det dags igen. Jag gillar egntligen bäst att springa i skogen, men asfalt är helt okej det med. Mina knän har hittills varit snälla mot mig (knack, knack).

Johan Hellström sa...

Bruce Springsteen referar du ibland till, men vem är bäst av Bob Dylan och Neil Young?

Anders sa...

Bob Dylan; hans texter har nobelpristagarklass, skulle jag säga. Han skriver så att en objektivt ful röst blir som vacker.