09 januari 2010

Brorsorna utkörda från moderna.

Mellanbror, minstebror och en polare såg att det var fri entre till Malmös fina moderna musei-filial och gick alltså in. Dom kom bara några meter in, innan en vakt kom och körde ut dom. Detta trots att Moderna på sin fina hemsida verkar vända sig till "familjer", som det så vackert uttrycks. Nu tillhör ju alla närvarande barnen PK-mittistan-sammanhang som mycket väl kan tänka sig att gå på moderna med ungarna, men hur kunde vakten veta det? Tänk om ungarna hade ett i allra högsta grad eget konstintresse, men ignoranta föräldrar som bara gillade motorsport och pinsamma danstävlingar på TV?
Nu är ju moderna en statlig institution, som Malmö inte har makt över och i staten är det alliansen som styr och ínte vi gröna. Alliansens kulturpolitik handlar kanske inte om att barn ska ha egen tillgång till kulturen, utan om "familjer" och annat yadayada. Kanske ska vi i Malmö låta staten veta att vi har en annan syn på dom sakerna. Modernas etablering är ju inte direkt gratis för oss, om man så säger.

5 kommentarer:

Sofia sa...

Ring och skäll på dem! Ta fajten i vardagen!

Anders sa...

Jag har mailat och får jag inget bra svar, så blir det Sydsvenskan (vår monopoldagstidning).

Anonym sa...

gå dit med ungarna och be vakten att han ger barnen en förklaring.
låt dom höra vad han har att säga och låt ungarna få förklara vad dom tyckte. högsta prioritet för dej och dina barn imorgon./Eva

Anonym sa...

blev så arg när jag läste vad dina barn råkat ut för. tycker att du ska ta barnen med dej till museet imorgon och be att vakten lämnar en förklaring på sitt handlande.
barn ska alltid vara välkomna till kulturen.

Kjell Stjernholm sa...

Vilka dumheter.

De vill vara tillgängliga för barn, men släpper inte in dom om de inte har nån vuxen med sig. Snacka om att döda istället för att väcka intresse.