25 januari 2010

Tar ett steg tillbaka.

Jag hade en gång ett förhållande där jag blev dumpad flera gånger, men tjatade mig tillbaks. För varje gång jag blev återtagen ökade avståndet och det hela blev till sist ett evigt letande efter tecken på nästa dumpning. Min dåvarande hade hela tiden krokar ute efter andra och jag gjorde mig patetisk gång på gång. Jag borde tagit smärtan omedelbart istället. En relation ska präglas av ömsesidighet och ingendera parten ska utnyttja den andra utan att ge lika mycket tillbaks. Och man ska inte klänga sig fast vid någon som inte vill ha en på riktigt. Den som en gång varit otrogen kommer att vara det igen, i alla fall i den relationen. Så är det.
Resultaten av medlemsomröstningen i de gröna i Malmö visar att jag inte ska klänga mig fast, utan ta ett steg tillbaka. Oavsett min självbild och mina önskningar, så är det så. Så samma dag som min mellanson sms-ar att han nu blivit medlem i grön ungdom, så bestämmer jag mig för att lämna styrelsen/AU för Malmös gröna vid årsmötet och att gå från en av de tre-fyra mest aktiva till en vanlig medlem, ehuru med ett stort politiskt uppdrag. Förslagsvis söker man nya AU-medlemmar bland dem som fått förtroendet att vara valbara kandidater till riksdag/region/kommunfullmäktige.
Livet går vidare.

7 kommentarer:

magnus sa...

Sådär helt utan bitterhet? För inte är det väl det som andas mellan raderna?

Hörde du Hillevi Engström, i dag, förresten?

Anders sa...

Det är kanske så att jag tar ett steg tillbaka för att inte bli bitter. Så mycket har jag lärt mig.

KAJO sa...

Det är STORT att kunna hitta kraften att just ta ett steg tillbaka i de situationer där man snarare känner ett behov av att göra tvärtom. Jag är inte alls bra på det, men jag övar. Cred!

Anonym sa...

Hoppas kunna övertyga dig om annat när vi snrt ses

Anders Åkesson

Anders sa...

K:
Tack!

AÅ: Fast man kan inte få både och här i livet. Jag erbjöd mina tjänster, eftersom jag vet att jag är en bra debattör och duktig på att formulera det gröna budskapet.
Nu visade valet att mina partivänner inte tycker att jag ska vara så framträdande som jag önskade (plats 3-6) och då tar jag konsekvenserna av det här och nu.
Vill ni att jag ska vara en back bencher, så får det bli så.

Anonym sa...

Synd Vi är många många som inte delar dina partivänners åsikter - fortfarande tycker jag att vi behöver sådana som dej i politiken.
Erik

Anna sa...

Frågan är hur mp Malmö kan dissa sin bästa debattör