07 oktober 2009

Svag till måttlig.

Äntligen mojnar det. På radion berättas det om en ung man i Göteborg som blivit ihjälslagen av en grupp poliser, kvävd till döds var det visst. En kollega till poliserna utredde fallet och det visade sig att poliserna var helt oskyldiga till brott. Det är nog inte lätt att vara polis. Men ibland gör dom det inte direkt lätt för sig själva. Johan är död, men ingen lagförs för brottet. Det är inget vidare kul.
Vi politiker har krupit in i våra hålor och kanslier för att förbereda oss inför valet nästa höst. Jag träffade valberedningen i söndags, som en av 36 nominerade i Malmös gröna. I styrelsen har vi lagt sista handen vid ett förslag till lokalt handlingsprogram. Vi gröna har gott om kompetenta kandidater och bra idéer. Valet nästa år blir lite väl spännande. Bränder, stenkastning och krisen riskerar att ge Sverigedemokraterna ett ökat stöd bland etniska svenskar med behov av offerkoftor och syndabockar. Ett vallöfte: vi kommer att göra det som krävs för att hålla SD borta från makten i Skåne och Malmö. Det som krävs, vad det än vara månde.
Men det är nu också. Utflykt med förskolebarnen till kyrkogården idag och möte om avfallsfrågor med nämnden. Sen ska det bli kväll och jag ska äta indisk mat med mina yngsta söner. Svag till måttlig vind. Jag cyklar ut i vardagen.

Inga kommentarer: