21 oktober 2009

Ingen tillfällighet.

Det känns inte som en tillfällighet att det är just i Vellinge som fullt normalstörda pojkar kan skickas till särskolan och få sina drömmar krossade. Förutom att särskolan är en idiotisk skolform som inte borde finnas, så visar det att där det normala sitter inom trånga väggar och låga tak, där behövs det inte mycket för att bli dömd som overklig eller utvecklingsstörd. Vellinge är inte bara en kommun som dömer friska barn till särskola, man är också den enda svenska kommun som aldrig tagit emot flyktingar och den kommun som har lägst skatt av alla. Vid kommungränsen skyltas det om att friheten är större. Trots att moderaterna får 68 procent i valen, så är den snarare ett krist/sverigedemokratiskt paradis av normalitet än ett liberalt frihetsland. Den ansvariga politikern sitter ung, blond och blåögd och förkunnar med oklanderlig stämma i TV att man ska se över rutinerna. Se över människosynen istället.

1 kommentar:

Kjell Stjernholm sa...

Vellinge förtjänar all kritik i världen. Både för felen i särskoleinskrivningarna och isolationismen. MEN... 165% ökning av inskrivningar i särskolan på mindre än 20 år skvallrar om att Vellinge är långt från ensamma. Och att det knappast kan ha sitt svar i blåa partinålar allena. Hur har vi det i Malmö?
Däremot faller ansvaret tungt på Björklund att visa hur plugg/disciplin/höj kraven ska vända detta och göra grundskolan tillgänglig för alla.