17 oktober 2008

Vi som bloggar om viktigare saker.

"åh, habibi Anders, han älskar dig, vet du!". Mamman strålar av lycka och ett helt års kamp för att få styr på den lille downspojken har lönat sig. För ungar älskar inte dom vuxna som fjäskar och stryker medhårs, utan den som bryr sig och visar vad som är rätt och fel. Med inte med björklundska militärmetoder, utan med kramar och uppmuntran mest. Och jag ler för mig själv och tänker på alla hatmail jag fått om ruttna värderingar och att jag helt körd i huvudet. Men vi som bloggar om viktigare saker än får och lösmustascher får leva med att motvinden kan bita i ansiktet då och då. Vi som inte tycker att homofoba uttryck är coola och roliga, utan vågar stå för att det är skit att uttrycka sig så.
På personalmötet i tisdags pratade vi om vad VI skulle kunna göra för att barnen i Rosengård skulle nå målen lättare. "Språk", sa grupp ett, "språk", sa grupp två och "språk", sa grupp tre. Ändå har vi en skolminister som tror att tvåspråkig undervisning är fel, men kadaverdisciplin bra. Vi skiter i honom och gör det vi vet är rätt. Och 2010 väljer vi en ny skolminiser. Nån som bryr sig. Utan hugg, slag, bräkande får eller lösmustascher.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker nog att både "får- och mustasbloggarna" är mycket läsvärda.De vittnar om intelligens och empati.De är inte heller narcissistiska

Anders sa...

Åh, Ulla, du lever!

Tja, smaken är olika och man gör olika livsval. Att i skydd av anonymitet anklaga någon för personlighetsstörning är däremot inte så tufft. Inte värst empatiskt heller, om du frågar mig.

Anonym sa...

Du, det finns nog fler Ullor! Det är jag som är den riktiga!! Jag har inte skrivit på länge, då jag uppfattat att du inte är road av någon som inte tycker precis som du. Jag förstår inte vitsen med att "sticka ut hakan" om man är så rädd om den , som du tycks vara.

Anonym sa...

Jag har enbart skrivit om hur jag uppfattar de bloggare som du tycker skriver om mindre viktiga saker. Jag har inte anklagat någon. Läs om!

Anders sa...

Du får vara vem du vill och du är såklart välkommen att kritisera mig hur mycket som helst. Det är bara lite lustigt hur nicket "Ulla" dykt upp i olika skepnader både här och på andra ställen och alltid med udden mot mig. Att inte vilja bli beskylld för att ha en narcissistisk personlighetsstörning kan nog inte heller anses som så överkänsligt, inte heller att minnas kränkande tillmälen.

Anonym sa...

Om jag FÅR lägga mig i debatten skulle jag vilja ordinera en dos humor och lite lägre dosering av självgodhet.Det tror(vet) jag är bra för den psykiska hälsan!

Anders sa...

Självgod, dessutom?

Komplimangerna haglar här idag ;)

Anonym sa...

Den blinkningen gillade jag. Du kan ju om du vill.