10 oktober 2008

Landskrona, ni vet.

I Landskrona har jag inte varit många gånger. En gång för att provåka trådbussarna, en gång för att gå på muséet och så senast i oktober 2005 när GAIS avancerade till allsvenskan. Man har sällan orsak att åka dit, liksom.
Får ni tid över, så kan ni ju alltid kolla in "En som alla – alla som en", dokumentären om Landskrona (finns på SVT play). Scenen där en gammal tant först håller med sverigedemokraten om att Landskrona var lugnare och bättre förr, för att sen bara döda honom i invandringsfrågan kommer att bli legendarisk. Alla går inte på skitsnacket, inte ens i loserstan Landskrona. Landskrona blev liksom Göteborg och Malmö av med varven på 70/80-talet. Men medan andra städer gick vidare, satsade nytt, byggde docklands och utvecklades, satt landskronaborna och tyckte synd om sig. Sen kom invandrare att bosätta sig i de tomma lägenheterna. Då fanns det någon att skylla på. Det är såklart invandrarnas fel alltihop. Att BoIs åkte ur allsvenskan, att båtarna till Danmark slutade gå, att man inte tog sig nånstans, att man gjorde sig till offer.

Sverigedemokraterna i filmen är just så obildade och korkade som man föreställer sig. Och det är genomgående män, kvinnorna finns lite i bakgrunden, dom kokar väl kaffe eller nåt. Och det stämmer med min bild av SD och andra rasister jag mött, det är nåt som fattas dom. Rättshaverister, missbrukare, psyksjuka, lätt retarderade eller en kombi av ovanstående, parat med bristande bildning och en ovilja att lära.
Dessutom är dom inte sällan kriminella, dessa lagens väktare och moralens riddare.

Det är sanslöst ironiskt komiskt att de och de fromma pingsthycklarna i kd alltmer tagerar varandra politiskt, med homofobi och islamofobi som kitt.

8 kommentarer:

Kulturbäraren sa...

SVT-dokumentären var grovt vinklad och full med propagandatricks i syfte att ge ett högst osympatiskt intryck av sd-politikerna och utmåla de massiva probleme i Landskrona som rena Bullerbyn... Till och med Expo, genom Dagens Nyheters ledarsida, erkände detta:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=835944

Angående tanten: Är vi beroende av hundra tusenstals kriminella och muslimska kosovoalbaner?

Anonym sa...

puss på dig vad du skriver bra!!!Stick ut näsan det gillar vi...

Anders sa...

sd-v: Jo, ni utsätts ju alltid för propagandatricks. Ni är offer, ZOG/PK hatar er och vanligt fok håller med. Den ramsan kan vi nu.
Men det puckorasisterna sa i dokumentären sa dom ju faktiskt.
Apropå kriminella, så är ju Stefan Olsson, ung sjukpensionär och ordf i SD-Landskrona nyligen dömd i tingsrätten. Sopa framför egen dörr, eh?

y: vill se dig blogga med!

Anonym sa...

Trist att du,som gärna vill framstå som rättrådig och klok, använder dig av benämningen "psyksjuka", när du vill beskriva klandervärda egenskaper hos SD-folket.
Jag har själv en psykiatrisk diagnos och tycker påhoppet känns trist, inte minst när det kommer från en person som oftast framställer sig som "de svagas försvarare"!

Anders sa...

Jag menar allvar med psyksjuk och om du kände mig och min omgivning, så visste du att jag inte bara slänger den sortens uttryck omkring mig.

Anonym sa...

Jag förstår inte riktigt! Vad finns hos dig och din omgivning som ger dig rätten att benämningen psyksjuk som nedvärderande attribut??

Anders sa...

Jag har aldrig lagt någon värdering i ordet.

Anonym sa...

Förlåt, då har jag uppenbarligen
helt missuppfattat ditt inlägg.