20 oktober 2008

Heja, heja grönsvart.

Här i stan talar man alltid om guld när säsongen startar och vinterns nyinköpta spelare ska bekänna färg. Dom flesta år har MFF dessutom en ny tränare, eftersom nån måste komma och frälsa. Budgeten är astronomisk. Självbilden påminner inte så lite om den som England brukar ha inför fotbolls-VM.
Den raka motsatsen finns trettio mil norrut. För tredje säsongen i följd tippas GAIS på nedflyttningsplats och åderlåts på spelare och i år även tränarparet. Inte minst Malmö FF plockar grönsvarta hjältar. GAIS är nästan alltid liktydigt med kris. När GAIS vinner eller spelar oavgjort mot storlag skyller man alltid på otur eller slumpen. Men moral och laganda kan varken köpas eller säljas.
GAIS kommer alltid igen. GAIS är alltid där.

Så.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har inget direkt favoritlag i allsvenskan men jag älskar fotboll! Därför gillar jag lag som Gävle, Sundsvall,GAIS, Örebro, Halmstad som fixar det med en liten budget. Sen vill jag ge ett extraplus till "blåvitt" som satsar på att bygga upp egna produkter. Det är förödande för svensk fotboll med import av spelare på "B-nivå".
När det gäller detta måste du, faktiskt, hålla med om att det var bättre förr!

Anders sa...

Jag tycker att det stora problemet är att så många svenska spelare spelar i Norge och Danmark. Att vi tappar till de stora ligorna kan jag lättare leva med. Visst var allsvenskan bättre förr.