01 oktober 2008

Tvivlar idag.

Jag sitter kvar en stund på jobbet, efter att ha gjort ett åtgärdsprogram åt ett barn med Downs syndrom. Snart ska jag ge mig ut i regnet på cykeln och ta mig hem. Idag har jag inga kvällsmöten. Väl hemma ska jag städa lägenheten och tvätta. Jag avskyr det som pesten, samtidigt som jag känner mig sjukt bortskämd som ens kan tänka tanken att få slippa. Med lite tur assisteras jag i någon mån av äldstebror, som förgyller livet med pappavecka. Idag skulle han visst fotograferas i skolan, så Chelseatröjan åkte på, fast den inte var helt ren.
Då och då (fast nu var det ett tag sen) har anonyma ullor, miljöpartister och namnlösa hackat på mig för att jag klagar och för att jag är politisk även i det privata och kanske tvärtom. En annan som är det är Åsa Lindeborg. Här slaktar hon Liza Marklund och hela artikeln är en njutning för ett radikalt hjärta med arbetarklassrötter. Men frågan är om medelklassfolket alls fattar vad Åsa menar. Har man väskan full av högskolepoäng och teorier, men inte ens anar hur det är att gå upp varje morgon till ett dåligt betalt jobb, dag ut och dag in, så är det svårt att förstå klasskrampen.
Själv är jag just idag lite kluven inför min politiska eld, som förstås brinner på. Det är självklart att jag inte engagerar mig för eget vinning eller för att få förmåner, men det finns också gränser för hur mycket stryk jag kan ta. Någon gång måste det jag gjort, gör och kan faktiskt räknas som något positivt, kunde man tycka. Jag har under detta år tagit rätt många skott för andra och rett upp sådant som annars kunde gått helt åt pipan. Nu tvivlar jag på det kloka i det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Varför då? Det är väl bra att göra goda gärningar!?