17 oktober 2008

Vargexperten från Drottningholm.

Nu får jag säkert folk på mig igen. Men om Sverige säljer ett enda JAS-plan eller volvo till utlandet, så är det trots vår så kallade kung och inte tack vare honom. Hans vargmatematik "två blir sju" och hans kunnande om relationer bland våra stora rovdjur "man möter sin partner i skogen" är redan efter någon dag klassiker. Torekovsöverenskommelsen 1971 gick bl a ut på att kungafamiljen fick vara kvar på sina positioner mot att dom skulle hålla truten om politik. Nu är det nästan så att jag önskar att han pratar mer om vargar, sälar och Arboga. Republiken kommer närmre för varje gång han öpnnar sin trut. Så, go Carl Gustaf!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jamen eller hur! "Man möter sin partner i skogen... och så exploderar det" Ja jisses.
Önskar du hade rätt, men av någon för mig obegriplig anledning verkar den majestätliga nivån kunna sjunka ungefär hur lågt som helst utan att monarkin hotas. Det finns ju faktiskt inga som helst vettiga skäl att bevara en så odemokratisk institution, alldeles oavsett om dess företrädare har alla hästar hemma eller inte. Ändå dras vi med den.
Svenska kyrkan kan jag gå ur om jag vill, men inte monarkin... Obegripligt, som sagt.

Anders sa...

Ingen kräver ju något av den så kallade kungen, det ligger i hans ämbetes natur. Sen stör det mig att så många inte fattar dealen från 71 om detta med åsikter kontra ämbete.

Anonym sa...

Visst är det härligt med kungens uttalanden. Och av någon underlig anledning känns det som att han uttalat sig väldigt ofta under en period, men det är kanske för att jag så lätt förväxlar hans riktiga uttalanden med de i "Hey baberiba". Kan någon för övrigt förklara skillnaden på irl-kungen och hejBaberiba-kungen?