19 oktober 2008

Känner igen en mobbare när jag ser en.

Katrin har ringt och bett Birro om ursäkt. Sånt där minns man: "ta nu varandra i handen och säg förlåt". "Här är vi alla kompisar". Och mobbaren hånflinar och vet att han/hon vunnit. Offret har inget annat val än att ta emot ursäkten, för man ska ju inte vara långsint, eller hur?
Coola hippa Federley-snubbar blir nog inte värst stötta av att kallas bögiga. Men livet är inte en enda lång pridefestival för alla som avviker från normerna. Vissa lever i småstadshelveten eller på Rosengård eller andra ställen där man vet att rövknulla betyder att man behandlas som en sissy, en pussy, en bajspackare.
Och bögig är liksom samma sak, ett skällsord. Sen är det inte heller tufft att kalla en nykter alkoholist för fyllo. Men mobbaren har såklart sina påhejare, dom som solar sig i glansen så länge den finns, opportunisterna, som dumma får.
Jag har vägrat Idol sen starten och jag vägrar nedsättande uttryck. Katrin kan söka ett vanligt jobb bland vanliga människor. HBTQ-informatör i Rosengård och Sjöbo, kanske? Då får vi se hur jävla tuff hon är.

1 kommentar:

Anonym sa...

word.