26 november 2005

Julstjärna

Köpte en julstjärna, kom ihåg glödlmpa också och satte igång och monterade ihop min lilla stjärna (som inte var gyllene, utan kopparfärgad). Allt för ungarnas skull. Lite normalt vill man ju ändå att dom ska haSjälv avskyr jag att julpynta. Jag tror inte på gud och inte på julen heller, förutom julmaten som jag bara älskar. Däremot tror jag på att vara tillsammans med människor jag gillar och även att ge nån liten present. Sen kan man kalla det jul eller vad man vill.
Pepparkakor tror jag också på (frukost i morgon, kanske?) och julmust, som är den godaste läsken av alla.

Småungarna fick en ficklampa var; det är något av en barnslig rättighet att ha ficklampa. helst under täcket efter läggdags eller i en koja som man bygger mitt i vardagsrummet.

Minstesonen fick bestämma mat idag och då blev det chili com carne med potatis. Han förklarade ingående hur han skulle peta in salt i potatisarna. Inte för att jag förstod, men ändå.

Orkar mer idag, är utsövd.

3 kommentarer:

dixi sa...

Det borde vara lag på att alla barn ska ha ficklampa.

Mildamakter sa...

Men...man behöver väl inte älska julen bara för att man tar fram/hänger upp adventsstjärnor...man kan ju avsky mörkret ;o)

Anonym sa...

Det är svårt att värja sig mot alla bilder av "lycklig tindrande jul" som väller över oss.
Vi har rätt till vår egen jul, precis som vi vill ha den.
Det som gör mest ont är att så mänga far illa.
Varför har vi den där lyckliga mysiga julbilden tatuerad på näthinnan? Jag tror att den föreställningen skapar mest bekymmer.
Ta makten över julen!