01 december 2009

Moderaterna flörtar med rassar.

Idag är det John Roslund, Carl-Axels son. Det är den vanliga skiten om att man inte får sjunga nationalsången i skolan, men också ett epos om att det inte längre serveras brunkol vid skolornas julavslutningar. Det hjälper inte att jag och mina fyra barn aldrig någonsin stött på vare sig nationalsången eller brunkol i skolan sen 1970 då jag började ettan, sanningen som presenteras är ändå den: vi anpassar oss efter dom främmande jävlarna. För nån vecka sen skrev Wendel och Clair, också dom moderater, i tidningen om att Sverige nu anpassat sig för dom främmande jävlarna så pass att man inte längre har halleluja-skolavslutningar om självklarheter i skolan. Det är en strategi, skulle jag tro. Om man tillåter partiets backbenchers att säga lite rasseinfluerade idiotier, så ska folk rösta på moderaterna istället för SD/KD (och för er som hajar till över slashet mellan KD och Sd kan jag berätta att dom var först. 1998 krävde KD i brinnande valrörelse en folkomröstning om minareter i Malmö). Men det som händer när moderater säger rassesaker är inte att rassarna blir moderater istället, utan att moderat- och sosseväljare utan kunskaper blir rassar. Från Danmark vet vi just det. Rassepartierna växer om de ges legitimitet av vanliga eller, nåja, ganska vanlliga, politiker.
Schlingman tog Vellinges moderater i örat för en kort tid sedan.
Det är nog dags att han ringer ett 040-nummer igen.

7 kommentarer:

John Roslund (M) sa...

Lite pinsamt är det allt, att så fort man har någon som helst synpunkt om att bevara en flerhundrig svensk tradition, så är man rasist. Tragiskt att miljöpartiets vänsterkant hela tiden kallar människor för rasister för att de värnar om sina traditioner. Betyder det att människor från andra länder som värnar om sin kultur är rasister i er värld. Så är det naturligtvis inte! Inte ett ord i min insändare om att våra invandrare inte får ha sina traditioner, men det betyder inte att vi inte skall ha våra.

John Roslund (M)
Lärare

Anders sa...

Du missar poängen. Det har varken sjungits nationalsånger eller ätits brunkol i svenska skolor i hundratals år. Om du nu är lärare, så borde du veta att skolmåltider generellt är ett ganska nytt påfund. Du flörtar med rasister, John. Du upprepar lögner.

Anonym sa...

i den kommun jag bor, som är mycket liten, har det aldrig varit någon kyrka inblandad i skolavslutningar varken jul eller sommar. det har rektorn skött så det är ingen generell svensk fråga. Kanske bara skånsk.och vad är brunkål för något? /Erik

John Roslund sa...

Så lögner är att man i våra kyrkor haft stötande utställningar där man förlöjligar den kristna tron. Så lögner är att folk undviker hissa den svenska flaggan för att inte bli kallade rasister. Så lögner är att man inte längre har skinka som förstahandsval vid skolavslutningarna. Sveaskolan i limhamn har elever som har synpunkter på att skolans färger är i blått och gult, därför dom får höra att de går på en rasistisk skola. I våra invandrartäta skolor undviker de svenska eleverna att säga att de är från Sverige, utan brukar säga typ jag är halvturk eller kvartsbosnier.

Menar fortfarande att det inte är fult att värna om de svenska traditionerna. Det i sin tur innebär inte att vi inte kan ta emot traditioner från andra kulturer och/eller utveckla våra egna. Har exempelvis varit på ett antal Bajramfester och många s.k. juggefester.

Men i er värld är det mycket enklare att bara säga att man är rasist om man är stolt svensk med stolta traditioner. Det säger mer om er än om mig. Har i princip alltid umgåtts med invandrare och skall i ärlighetens namn säga att de oftast är mer upprörda över vår slapphet att bevara våra traditioner än vi själva.

Anders sa...

Ja, det är korrekt uppfattat. Du kör med rykten och lösrykta exempel, som den värsta sverigedemokrat, istället för att diskutera i sak. Om jag únder 39 års regelbunden skolvistelse aldrig stött på nationalsånger och brunkål vid julavslutningar, så är det inte allmänt. Diskussionen om svensk kultur har jag aldrig fört här i bloggen, men det kan vi nog återkomma till vid tillfälle. jag firar själv jul, påsk och midsommar både hemma och på jobbet bland 100% invandrare. Så chilla och inse att här har du ingen koll.
Hur din partiväns tjusiga privatskola i Limhamn funkar har jag dock ingen aning om. Jag vistas sällan i de fina kvarteren.

Jah Hollis sa...

Man får väl vara glad att det inte varit så illa ställt att man serverat brunkol i skolan. Det verkar hårdtuggat. :-)
http://sv.wikipedia.org/wiki/Brunkol

John Roslund (M) sa...

Inser ju att vi aldrig lär bli överens i frågan, men tycker att det är tråkigt att man hela tiden försöker klä på en den bruna skjortan om man talar om att vara rädd om de svenska traditionerna. Så länge mp tillsammans med allt för stora andra delar av den etablerade politiska arenan gör det, kommer SD tacksamt att ta emot rösterna från människor som lämnar de etablerade partierna. Förstår om du aldrig fått brunkol på skolavslutningarna, men det finns en vegetarisk variant som heter brunkål och den har sedan man fick skolmat varit en tradition tillsammans med skinka och numera är skinkan utbytt mot kycklingkorv.

Har varit på Sveaskolan som ligger mittemot kalkbrottet i en gammal industrilokal, så visst är den tjusig alltid! Elever tycker trots det att det är obehagligt att bli kallade för rasister för att skolan använder blått och gult som sina färger.

Fina områden har jag aldrig tyckt om. Är själv uppväxt på Lindängen och Möllan och bor numera i ett gatuhus på gamla Sofielund, så de argumenten biter inte heller på mig.

Vem som har koll låter jag läsarna avgöra, även om jag inser att majoriteten på dessa sidor ligger långt åt vänster.

Min ambition med min insändare var att väcka en eftertanke om att alla traditioner borde få vara accepterade inklusive den svenska.

God Jul på dig Anders och vem vet, kanske vi kan ta denna debatt i kf efter valet?! Undvik bara att berätta vem min far är då bara, är fullt övertygad om att folk märkt att det finns två aktiva Roslundare inom politiken i Malmö. Jag bryr mig ju faktiskt inte om vem som är din far.
;)