16 december 2009

Långt långt till sommaren.

Det är snö i Malmö och bilarna glider runt och folk längtar till ledigheten. Och den politiska säsongen tar strax slut; säsongen i form av möten, alltså. Fredagens miljöstrategiska beredning har fått ett återbud av mig. Så efter dagens AU, så är det bara glöggmys på söndag och en reservation som ska skrivas innan måndag. Vi som inte försöker storma andras möten, utan går mer metodiskt tillväga är dom som får saker gjorda. Politiskt arbete är påfallande ofta kallt kaffe i allt för varma lokaler och sällan den där hetluften som det talas om.
Klimatfrågan står i fokus, men det är som om medvetandet inte räcker hela vägen fram. snälla politiker och andra medmänniskor hoppas på att Kina ska ta sitt ansvar eller så. Som så ofta förr är det någon annan någon annanstans som sitter på nyckeln, tror man. Men det enda ansvar du kan ta är det eget. För klimatet eller vad helst du tycker är viktigt.

Det är långt som fan til sommaren, vi är inte ens över krönet än. Antagligen tar den danska polisen i alldeles för hårt och lymmelpakken är en kass lag. Men om folk höll sig till ickevåld, så skulle ingen ens ha funderat på nya repressiva lagar mot demonstranter. Till sommaren är det valrörelse och jag är antagligen med igen. Kaffe, diskussioner, hårda ord, men inga stenar eller batonger.

Inga kommentarer: