12 december 2009

Demonstration och relation.

Jag följer debatten om Tiger och Elin istället för att åka till Köpenhamn. Så kan man ju också prioritera. Eftersom jag använder nära nog all min fritid och viss arbetstid till att påverka politiskt känns det inte nödvändigt att promenera på Amager just idag. Sen har mina ungar inte heller bett om att få demonstrera med de gröna heller och helt säkert är det inte heller. Vänsteridioter i maskeringar och med korkade slogans och våldsdyrkan ska nog försöka paja även detta. Medelklasskidsen borde hitta ett annat sätt att revoltera mot mamma och pappa, tycker jag lite preachigt och von oben.
Idag skriver jag igen i sydsvenskan om religiösa skolavslutnngar. Läs om ni vill.
Men Tiger och Elin, ja. Folk som inte alls gillar tvåsamhet passar nu på att säga: se där vad tvåsamheten ställer till med. Och är inte otrohet egentligen något ofrånkomligt?
Nej, det är inte okej. Nej, det är inte ofrånkomligt. Däremot är det påfallande ofta alkoholrelaterat, vilket sällan nämns i diskussionen. Jag som inte tror på äktenskapslagar, utan mer på avtal mellan valfria konstellationer människor, inser att det kräver att man inte sviker. Håll dig till det ni kommit överens om eller omförhandla avtalet. Och var tydlig om du anser att runtknullande är en del av dealen. Låt trohetsnormen finnas, det är enklare och bättre så. Men, som alltid finns ett men. Den som lever i en urkass relation eller träffar sitt livs kärlek äger rätt att bryta avtalet om trohet. Det kan finnas lägen när ett osnyggt uttåg ur en relation är motiverat. Det är sällan ett bra val, men det kan vara det. Det mesta är för övrigt enklare än man tror. Nu, kaffe.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Vänsteridioter i maskeringar och med korkade slogans och våldsdyrkan ska nog försöka paja även detta...." Lite negativ kanske??? Är det inte bättre att säga något än ingenting alls? Har du något positivt att säga om någon demostration någonsin? Hur började miljörörelsen sin kamp igentligen?

Anders sa...

Hotet från en anonyma stenkastande våldsvänstern var en bidragande orsak till att jag inte ville dit igår. Det är negativt som fan. Att säga saker är oftast jättebra. Miljörörelsen föddes med Rachel Carsons bok "Tyst vår" 1962. Ganska långt från stenar mot poliser. Och varken trädkramare eller almstridens hjältar hade polisen som måltavla eller var maskerade.