25 mars 2007

Sorgligt.

Nån Sofia får space i aftonbladet för att marknadsföra en bok med elaka svar till killar på nätet. Tydligen blir hon överhopad av inviter och insulter så fort hon visar sig på nätet.
Åh, förbannade cyniska jag som bara tror att hon
1) vill göra sig intressant,
2) vill tjäna ett par spänn,
3) inte fattar att konsekvensen av att när kvinnor i sann antifeministisk anda inte tar för sig själva, utan väntar på att uppvaktas blir att grottmännen faktiskt beter sig som grottmän.
Man kan inte bara ställa upp på könsmaktsordningen när det passar ens ego, utan det är ett paket som hänger ihop som ler och långhalm.
Sen kan man ju blocka också.

8 kommentarer:

Sofia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sofia sa...

Ok, min anledning är:

1. Att tjäna lite pengar på en annars icke inkomstgivande och irriterande företeelse. (Plus att ge någon ett gott skratt.)

:)

Anders sa...

Coolt att du själv svarar, måste jag ändå säga. Respekt för det.
I övrigt har jag inte mycket att tillägga till det jag skrivit.

Anonym sa...

Det sorgliga är att det ÄR just så. Visar man sitt nylle på nätet, så får man genast inboxen full av skamliga förslag. Det är helt sjukt och garanterat inte bara Sofia som har den här erfarenheten.
Puckona till grabbar som inte har vett att föra en normal dialog med det motsatta könet kan gott få en bok i "sitt namn".

Sofia sa...

linblå:
Nej, jag är verkligen inte alls ensam. Alla mina kvinnliga vänner har råkat ut för det också.

Det är lite tråkigt att bara för att man inte raggar själv, så utgår sexpuckon genast ifrån att man därför vill bli raggad på (jag har pojkvän så jag är inte alls intresserad av ragg) av den enkla anledningen att man är tjej. :o

Underligt.
Men tack för ditt stöd!
Ha det bra!

Anders sa...

linblå & Fia: det är inte ett spår underligt. Det är en del av könsmaktsordningen, i vilken bland annat ingår att männen ska jaga och kvinnor spela svårfångade. Hjälp till att vänd på det istället för att spy galla eller skoja bort det. Att kränka tillbaka är bara löjligt.

Anonym sa...

Hjälp till att vända det?
Så vad gör man då om man sitter på en site och bara är ute efter roliga diskussioner, dvs INTE ragga (och därmed kunna ta saken i egna händer), men blir nersullad med dessa lumpna kommentarer? Hur ska man, enligt dig, vända det?

Tror verkligen inte du inser hur det ser ut.
Det är inte ett dugg löjligt att spy galla över det här fenomenet. Det som är löjligt är däremot att män tycks tro att man kan bete sig hur som helst på nätet.

lucy sa...

här generaliseras det friskt, något som jag personligen har väldigt svårt för.

håller med om att många tjejer är våp, många killar på nätet sextrakasserar, könsmaktsordningen bör ändras.

så borde vi inte fråga HUR vi ska ändra? det känns som lite sisyfos-varning på den...
jag har iaf inget svar.