27 mars 2007

Om våp och sexpuckon.

"Du ska vara mot andra som du vill att andra skall vara mot dig", typ. Om någon skickar ett oförskämt meddelande till dig tycker i alla fall du att man ska svara med en uppriktig fråga om vad som avses. Tyvärr, jag tror inte på avsnoppningar och förolämpningar. Inget blir bättre av det. Detta generellt. När det gäller relationen man-kvinna, så får vi på ett högre plan förstå att baksidan av att kvinnor accepterar och rent av bejakar en ordning som innebär att mannen uppvaktar och kvinnan väntar på brev/mail/telefonsamtal. Ibland får man inte den sortans inviter som man önskar. Lösningen på det är att själv ta för sig från början. Ta själv dom kontakter du vill ha. Men man ska alltid försöka vara den man vill vara och jobba efter dom regler man vill att andra ska följa.
Om kvinnor vägrar vara våp så lär sexpuckona försvinna som trollen när solen går upp.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tolkar jag dig rätt om jag säger att det du skriver känns som om du kallar oss som utsetts för det här som våp?
Vi ska inte snoppa av. Nehej, så vad ska vi göra då? Om vi inte får sätta ner foten och säga "det här är inte ok, behandla med respekt", tror du på fullaste allvar att det slutar?
Menar du att man som tjej bara ska svälja och att männen då lär sig behandla kvinnor med respekt?

Jag vidhåller; du har inte en susning om hur det går till ute på siterna.

Anonym sa...

"Om kvinnor vägrar vara våp så lär sexpuckona försvinna som trollen när solen går upp."

Så det är kvinnorna som bär skulden, för att de inte vägrar vara våp?

Anonym sa...

Att var våp och sätta ner foten, är väl totalt motsatta beteenden?!

Jag tolkar din text som att kvinnor ska sluta vara våp och vi _ska_ sätta ner foten. Men att detta kan göras på olika sätt. Först och främst genom tydlighet, att på ett rakt och tydligt sätt tala om vad vi vill och hur vi vill ha det. Men eftersom internet är ett platt sätt att kommunicera på finns det många öppningar för missförstånd. Vi bör kanske ta reda på de bakomliggande orsakerna innan vi blir "otrevliga"?

Nu förutsätter jag "vanliga" missförstånd och inte kränkande ord och attityder. Där måste vi tydligt visa att det inte är acceptabelt!

Anders sa...

/u har som vanligt fattat mitt budskap helt och fullt. Inte sannolikt att jag som gärna skriver om könsmaktsordningen tycker att kvinnor får skylla sig själva vid kränkningar. Men avsnoppande svar funkar som sagt inte om vi har högre ambitioner än att göra oss roliga på andras bekostnad.

Anonym sa...

/U:

Det handlar om kommentarer som får den mest luttrade att skämset rodna. Det handlar inte om missförstånd, utan i allra högsta grad om kränkande ord och uruslel attityd. Och det händer inte "någon gång ibland", tyvärr.
Som tjej på mötesforum på nätet så behandlas man som ett byte.

Jag kan, efter "godkännande" av Vilse på Värnhem, kopiera in ett exempel här.
Alternativt kan bloggägaren själv skapa ett kvinligt nick på någon av siterna och själv se med egna ögon.

Anders sa...

Jag har sett åtskilliga exempel på kränkade och korkade mail. Det är inte förekomsten av dessa jag diskuterar, utan strategier för att komma tillrätta med frågan. Men det kännssom om diskussionen nåt vägs ände, i alla fall för min del. Linblå kanske ska fundera på vad det är som gör att somliga män, men få kvinnor ägnar sig åt detta. Ligger det något i det jag skriver om könsroller, tro?