15 mars 2007

Är jag överlägsen?
Är jag patetisk?

För att börja med det sista först, så är jag hellre patetisk än känslokall, brukar jag säga. Men frågan är om den som kallade mig patetisk menade "överdrivet känslosam" eller någonting annat. Ska fundera å det.

Överlägsen vet jag att jag kan vara mot människor som står för rasism, homofobi, sexism eller är allmänt taskiga. Jag har också svårt för människor som har väldigt bestämda åsikter utan att alls vara pålästa i ämnet. Nu handlade det om att jag inte alls tyckte om våldsförhärligande nicknamnes på nätet eller smeknamn som förutsätter att man vet just det om den eller den filmen.

Usch jag vill varken vara patetisk eller överlägsen. Så lätt att bara slå bort allting, så lätt att ta allting till sig. Så svårt att hålla lagom distans.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag sätter likhetstecken mellan "patetisk" och "löjlig"/"fjantig". Att vara överdrivet känslosam (vem bestämmer eg vad som är överdrivet) är nog en styrka och fördel många gånger. Jag tror att livet till största delen handlar om upplevelser, och vem vill egentligen gå genom livet utan att beröras av det i största möjliga mån? Även om det är svårt att hitta balansen, som kan vara nödvändig ibland, så är även jag hellre "överdrivet" känslosam, än kall och oberörd. Då tror jag att livet hade känts ganska meningslöst.
Fortsätt att vara "överdrivet känslosam". Och hitta lagom, när det är nödvändigt.

Anonym sa...

Nej det var inte menat som "överdrivet känslosam", speciellt inte i det sammanhanget (om jag inte minns det helt fel, vilket inte är helt omöjligt). Vi tar det sedan.

Anonym sa...

har du inte lärt dej att det bara är tjejer som får vara känslosamma (ironi) åtminstone i din generation
fortsätt bara att vara det men var inte överlägsen det luktar självgodhet

Anonym sa...

oj, känner igen mig!