23 juli 2008

Nya lögner från kd.

Kd fattar inte allt, men så mycket begriper man i alla fall, att man inte öppet kan motivera sina ställningstaganden med guds vilja. Då tar man till vetenskap och det blir såklart lite fel, eftersom vetenskap och tro inte alltid är så såta vänner. Idag släpper DN fram den kristna högern på debattsidan igen och låter dom dribbla fritt med forskningsresultat och dra hejdlösa slutsatser. Att folkhälsoinstitutet 2004 (ny forskning, yeah, right!) kom fram till att det är bra för barn med en närvarande fadersfigur (och inte nödvändigtvis en biopappa) får man till att forskningen visar att det är bättre för barn att växa upp i traditionella kärnfamiljer, därför att barn till ensamstående upplever mer av rökning och andra dåligheter. Den som orkar läsa hela folkhälsoinstitutets rapport skall dock finna att deras slutsatser är att familjestödet bör utformas mer jämställt. Kd ljuger alltså när dom påstår att ny forskning visar att det bästa för samhället är att föräldrar håller ihop, bara dom inte slåss. Mitt tillägg är att det effektivaste sättet att få minst två närvarande föräldrar i barnens liv antagligen är en helt individualiserad föräldraförsäkring.

3 kommentarer:

Hjärter dam sjunger igen sa...

Jag uppskattar ironin i att kd numera försöker backa upp sina teser med vetenskap och forskning. Inte undra på att det går lite knackigt så här i början...;)

Mattias sa...

Om det är nån som far med osanning så är det du! Kd står inte bakom artikeln, däremot minst en kristdemokrat och det är skillnad.

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Hjärter: det blir mer av christian science än vetenskap, om man säger så.

m: samtliga undertecknare är kända kd-medlemmar.