09 juli 2008

FRA, en sista gång och så kärnkraft.

Maria och Mona lämnade besked. Så, nu vet ni. Vänstern kontrar med att det inte behövs någon signalspaning alls. Men det var aldrig vår politik. Det är väl klart att man ska kolla upp och fånga kriminella med de medel man besitter. Men det ska vara om skälig misstanke finns. Men FRA-frågan, ändå. Precis som jag tidigare sagt, så begriper jag inte att frågan blivit den största av alla. Det tror fan att myndigheter med utrustning kollar det de vill kolla. och att de alltid har gjort det.
Väck liv i kärnkraftsfrågan istället. Ska man oemotsagd kunna kalla kärnkraft för smart och ren energi? Jag skulle vilja att alla som förespråkar mer kärnkraft personligen satte igång och började spränga efter uran i Västergötlands vackra natur. För uran har vi tillgång till, om vi inte är rädda för cancer och förstörda lanmdskap. Oj, så tyst det blev. Va?

4 kommentarer:

Fritänk sa...

Med ditt argument så skulle vi inte kunna använda vattenkraft heller (fula dammar), kolkraft (kolbrytning är inte vackert) eller vindkraft (hur vackra är vindkraftverk). Vi kan inte heller använda järn, aluminium, nickel, koppar, tenn mm mm eftersom all brytning av malm lämnar spår i landskapet. Uranbrytning är inte fulare än någon annan gruvbrytning.

Har du något förslag på en helt ren energikälla?

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Jag förundrade mig över att kärnkraftsälskarna inte verkar fatta att kk är en skitig energikälla. Bra att du vet det. Och all gruvbrytning bör minimeras genom återanvändning och återvinning. Vindkraft och vattenkraft är inte fult i mina ögon.

Fritänk sa...

Fast vindkraftverk består av delar som kräver brytning av malm och sten. Så också vattenkraftverken. Sedan undrar jag hur många som delar ditt sinne för skönhet... Jag skulle inte vilja bo granne med en vindkraftpark.

Bra att du gillar återvinning! Om vi återvann det använda kärnbränslet genom upparbetning så skulle vi slippa bryta så mycket ny Uran. Japan satsar på en sluten urancykel där man upparbetar använt bränsle och återanvänder det samt skapar mer bränsle i sk breeder-reaktorer.

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Frågan som kvarstår är huruvida du är beredd att bryta uran i Sverige.