01 juli 2008

Gäss och bilar i stan.

Nämndsmötet idag skulle bara vara formalia, men så blev det inte. Under en lång-lång dragning om Stortorget fick vi bl a veta att malmöborna vill ha bort bilarna från detta trista torg och ha mer plats för människor där. Men tanken är såklart att dessa p-platser ska ersättas, säger föredragande tjänsteman och moderatvicen börjar direkt att tala om underjordiska garage. Nä, säger jag, folk får gå, cykla eller åka kollektivt.

Sen var det gässen, såklart. Seriöst anses gåsbajset i parkerna var ett så stort problem att gk utverkat tillstånd att skjuta 250 gäss, vilket dock inte är genomförbart av säkerhetsskäl. Folk får lite bajs på sig och för det ska gäss massakreras. Det är inte okej, tycker jag och det sa jag med kraft, så att tjänstemännen vred på sig och ingen annan politiker yttrade en endaste knyst.
Inget kul.

Gäss är i tjänstemäns och politikers ögon ett värre problem än bilar. Det är till att prioritera, I dare say. däremot säger jag inte att man ska skjuta bilister. Trots att dom skitar ner värre än några andra.

Inga kommentarer: