22 maj 2008

Tro

På lunchen går jag en sväng på Rosengård Centrum och kilar in i biblioteket. Lånar bortom normen 2.0 och Lars Noréns dagbok. Den senare kommer jag nog bara att bläddra i, skulle jag tro. Men vägen till Östersund är lång och Pluras bok är snart slut. Rerlekterar över ett samtal om religion och tro, som jag hade med fina S igår. Jag tror inte på gud eller gudar, men har i princip inget problem med andras tro. I princip alltså, när det till exempel handlar om att Ella Bohlin, kd:s ungdomsordförande tillhör Livets ord, som tror att handikappade barn föds därför att deras föräldrar inte tror tillräckligt, uppstår bekymmer. En tro som innebär fördömande och begränsningar av människors rättigheter och friheter är fel. De politiska konsekvenserna vågar man knappt fundera på.
Men underbara S tror inget sådant alls, utan vårt samtal är som alltid intressant och bra. Utom när vi är trötta och missförstår varandra i msn-träsket.
Grattis till M på födelsedagen, förresten, hoppas du har det bra.

2 kommentarer:

Kajsa sa...

Lars Noréns dagbok, det är tunga grejer det.

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Det är en tjock bok, men rätt så trivial i stora delar. Plura är bättre i det mesta, skulle jag säga, men så är jag ju en populärkulturjunkie.