19 maj 2008

Homofoba ballonger.

Hemma igen, med öppet fönster i somriga Malmö. En underbar röst följer mig i natten och bästa vännen får en feministisk stridsskrift som gåva. Igår på Avenyn stod kd och delade ut ballonger, för det var ju inte bara varvet och Norges nationaldag, utan också internationella dagen mot homofobi. Senare på kvällen är Göran Hägglund med i nåt skämtprogram i TV och får tillbakavisa talet om Kd:s homofobi. Syrran och jag svär åt hyckleriet där i soffan och hennes kristna stepdotter bara tittar på oss. Idag på morgonen läser jag i G-P att kd förhalar lagen om könsneutral äktenskapslagstiftning. Hägglund kommer att hamna i helvetet, för man får inte ljuga. Att kd-asen har homofobi som sin huvudfråga tillsammans med antifeminism är ju ingen nyhet, man jag skulle tro att rätt många andra i det blåa laget börjar tröttna. När Cecilia och jag promenerade på bron över Fyrisån för några veckor sen frågade jag henne om hon verkligen var moderat, efter att just lovprisat ett klotter med texten "att ha kuk är ingen merit" men också för att hon tycker exakt som jag i hbt-frågor och har ett stort miljömedvetande. Men moderat är hon likförbannat. Utvecklingen har liksom gått vidare.
Jag borde gå och lägga mig, för jag ska snart upp.
Vinden är lite kylig, men jag mår förträffligt.
Som det ska i det stora hela.

7 kommentarer:

Emsan sa...

På tal om feministiska stridsskrifter, har du fått nått skoj i brevlådan på sistone? ;)

Cecilia sa...

Japp sån är jag, lite av varje och moderat ;)

Stor kram Cec som inte har internet hemma just nu!

Vilse på Värnhem/Anders sa...

em: en räkning från eon?

Cec: lite av varje, men mest en god vän.

Em sa...

tänkte mer på typ en BANG-prenumeration...

Trollets mamma sa...

Vill bara säga att man kan vara kristen _och_ ha samma inställning i HBT-frågor som du. Eller rättare sagt, som kristen förstår jag inte hur man kan ha en annan uppfattning - Gud utan tolerans och förståelse känns vansinnigt meningslöst. Men varför så många "kristna" är så vansinnigt fixerade vid könsorgan och vad man gör med dessa och med vem, det är mer än vad jag begriper.

Anonym sa...

kristdemokrater är de mest sexfixerade i hela partiuppställningen

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Em: bästa bästisen...
trollmor: Jag skulle inte anklaga alla kristna för att vara kristdemokrater, det vore elakt. Jag har träffat åtskilliga kristna som tycker ungefär som jag om det mesta.

S: Så är det. Det är nåt i ordets bästa mening perverst över människor som vill reglera andras kärleksliv. Hur man kan göra det till sin politiska idé är obegripligt.