10 maj 2008

kd och v under spärren.

Den senaste opinionsmätningen visar på ett ökad stöd för oss gröna, men framför allt att kd och v halkar under spårren. Det är en lycklig dag. V är skenradikalerna som snackar mycket, men gör ganska lite. I åtta år styrde dom Malmö tillsammans med s och fick inte ett skit gjort. Samma på riksnivå, så länge det bara var s och v så hände inget, det krävdes att de gröna skulle bjudas in för att förändringar skulle ske. V skriker högt, demonstrarar på första maj och dansar salsa, men i förhandlingar viker dom ner sig snabbt. Det är de gröna som drar feminism och ekologiskt tänkande framåt. S får aha-upplvelser och v tittar på. V behövs inte.
Om kd får nåt gjort är svårt att säga. Man gick till val på att stoppa samkönde äktenskap, sänka bensinskatten och på att införa hemmafrubidrag. Medan vi gröna deltar i Kimax aktioner för bilfri innerstad gör kd:s ungdomsförbund direkta aktioner för att det ska bli billigare att köra bil. Det är som när dom frireligiösa fiskarna går emot fångstkvoter och säger att gud kommer att fixa det. Hoppas gud fixar ut kd ur riksdagen.

2 kommentarer:

Klarai sa...

Nej du har rätt. Jag är så glad att (mp) finns för att liksom, ja det är ju alltid bra med så många borgerliga partier som möjligt. Typ.

cruella sa...

Och vem blir det som fixar in sd?;-)