02 mars 2008

det blir bra.

Em passar en hästgård och jag och fina A tar en tur ut till lervällingen.
Det bullrar hela tiden från E6-an och fast det är landet, så är det hus överallt, för så är det i södra Skåne. Luften är bättre än inne i stan trots europavägen och jag ser fördelarna. Ungarna kan springa och leka fritt. Man kan pyssla med sitt utan större insyn. Det senare kan förstås vara både bra och dåligt. Em har snygga målarbrallor på sig och ser lycklig ut, men det har ju inte bara med lantluften att göra. Det luktar gödsel och ensilage. Inte blandat, får vi hoppas.
Men trots tolv hästar, så är det läkarjobbet i stan som försörjer gårdens ägare.
Det byggs lite här och där, folk vill flytta ut i spenaten, kan man tro.
Det är dessutom billigare än att bo inne i stan. Lyxen att bo på landet och jobba i stan kommer inte att fungera i framtiden, om det ska pendlas med bil. Det kostar klimatförändringar och i Göteborg planeras redan nu bilavgifter för att minska trafiken så att miljökvalitetsnormerna för kvävedioxid uppfylls. En busshållplats ute vid vägen skulle såklart hjälpa en del, men man ska sno ihop tillvaron med dagis, skolor, affärer och jobb och det blir inte alltid så enkelt.
I morgon ska jag sitta och planera budget med kamraterna i tekniska nämnen.
Det blir segt och jobbigt och av någon för mig obegriplig anledning ska vi sitta i Danmark och göra det. Jag får ta med mig mina asics och springa en runda på kvällen. Det rensar skallen från slagg och fyller den med fina tankar.
Det blir bra.

Inga kommentarer: