17 mars 2008

Drick inte i era barns närvaro.

Nu säger visst livsmedelsverket att det är okej att ammande mammor tar några glas vin i veckan. Det är precis sånt personer med alkoholproblem vill höra: det är okej att du dricker. Ett glas, blir lätt två eller tre om man är på det humöret och i bibarnas land är det lätt att vara det. Ibland sägs det att man inte ska moralisera så myckt över alkohol, men det gör jag. Alkoholister är inte människor från en annan planet, utan dom går på Morristowns gator klädda som vanliga män och kvinnor. Och dom tar chansen när de får den, fråga en som vet. Och du är kanske bara en kass separation från parkbänken själv, så känn dig inte allt för säker.
Föräldrar kan förslagsvis bestämma att aldrig dricka alkohol i sina barns sällskap. Även måttligt drickande försämrar omdömet, ni vet och orsakar diverse tråkigheter.
Det kunde man sagt från myndigheterna.

Shame on you, livsmedelsverket, ta ansvar.

4 kommentarer:

mammajobbar sa...

Fast det är rätt många som klarar att dricka ett enda glas. Jag dricker nästan aldrig mer, det är inte gott med mer vin än så, jag är helt enkelt nöjd sen.

Vet inte om jag tycker det är så farligt. Nej, förresen jag tycker inte det är det minsta farligt. Däremot hade jag svårt att dricka öht när stora tjejen var säg mellan 10 och 16 kanske. Det kändes helt fel under den perioden. Alltså när hon var med, när hon inte var det hände det väl att jag tog ett glas vin. Eller fler förstås (var yngre då och mer partysugen :D).

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Jag begär inte att alla ska bli nykterister, min tanke är bara att ha en breeed marginal, liksom.
Du har säkert gott omdöme, det tvivlar jag inte på.

-AT- sa...

Men det livsmedelsverket lämnar är kostråd för ammande.
Ska de där säga att det är farligt och går över till babyn även om de inte gör det?
De flesta ammande mammor har garanterat ett sunt förhållande till alkohol och alkoholisterna läser nog tyvärr inte slv's rekommendationer på någon punkt alls...
Jag tycker det är viktigt med korrekt information!

Cecilia sa...

Fast varför göra alkohol till en sån dramatisk sak för alla?
Det är väll bättre att ha ett sund förhållande till alkohol och visa att man kan dricka ett eller två glas på en kväll, än att aldrig dricka framför barnet?

Då kommer det ju som smyg och skåpdrickande för föräldrar?