30 mars 2008

Mitt hem är ingen borg, det är en bostad.

Så här har jag det, hall, kök som man på sin höjd kan var tre ätande pers i samtidigt. Äldstebrors rum som är litet och småungarnas som är lite större. Vardagsrummet som jag sover i när alla är hemma och där ett fult rangligt matbord misspryder ena halvan av rummet. Det enda jag saknar är vuxet sällskap och balkong. Jag fascineras över folk som skaffar sig 180 kvadrat bostad och renoverar kök för miljoner kronor. Sen får dom jobba dygnet runt för att ha råd med skiten, förutom allt miljöutrymme dom snor åt sig. När sitter dom egentligen i sina kök? Två gånger på helgen kanske. Och när gäster ska komma på besök eller parmiddagar (urrk) och dricka utsökt vin ur de snygga ittalaglasen.
Mitt hem är praktiskt och centralt, men inget projekt. Jag kunde kanske ha nåt annat på väggarna än fula strukturtapeter, men det är inte så värst viktigt. Och jag läser, kollar på TV och sitter vid datorn hellre än att pimpa lägenhet.

6 kommentarer:

Kajsa sa...

Är du inget fan av parmiddagar eller hur ska jag tolka urket?

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Så ska du tolka det. Det är ett socialt oskick med parmiddagar, en symbol för för tvåsamhetsterrorn och väldigt exkluderande.

AnnaX sa...

Som att svenskar i allmänhet lägger ner allt mer pengar på att inreda kök, men lagar allt mindre mat....
Du är vad du köper och just nu ligger hur mycket stålar som helst i heminredning.
Det är rätt märkligt egentligen.
Mina ungar har aldrig haft eget rum (jo, stora dottern innan lilla föddes), och jag tror faktiskt inte det har varit något allvarligt hot mot deras utveckling.

Vilse på Värnhem/Anders sa...

AnnaX: men eller hur?
Det finns en renoveringsnoja och ett knarksug efter nya inledningsprylar.
Papporna "har inte råd" att vara föräldralediga för att de ska jobba ihop till allt det där. Prioriteringar, eh?
Sen tär man som sagt på allas miljö när man bor stort.

AnnaX sa...

Ja, det där med boendeyta och miljöpåverkan hör man inte så mycket om.
Jag skrev själv häromdan om pressmeddelandet från en golvfabrikant, "Visa vem du är med ett nytt golv i vår". Klart man inte har råd med att umgås med barnen, eller tid att laga mat, när man måste jobba ihop till att inreda fram sin personlighet ideligen....

Vilse på Värnhem/Anders sa...

om man lever tre pers på 180 kvadrat eller fyra på 73 (som vi) har ju betydelse för vilket miljöutrymme man tar. På samma sätt är flerbostadshus mycket miljöbättre än villor, oaktat villamattornas bilberoende.