12 mars 2008

Fotboll är roligare än ishockey.

När färjestadspelaren åker förbi Frölundas bås drar någon till honom så att han faller ner på isen skadad. Reaktionerna blir blandade. Frölundas tränare ska "ta ett snack". hade det varit i fotboll hade han inte spelat på minst tre matcher.
Därför föredrar jag fotboll framför ishockey.
När Zidane skallade Materazzi den där julikvällen i Berlin visades han ut vanärad. Förutom några puckade bloggare, så fanns det ingen som ens försökte försvara.
I fotboll kan man skilja på hårt och fult och varken spelare eller publik förklarar bort eller försvarar våldet. Men tufft ska det vara. Det får gärna smälla i närkamperna, men ännu hellre ser vi dribblingar, finter, crossar och passningar.
Folksporten som vi ser på gräs och grus från februari till november, tusen- och åter tusentals rika och fattiga ungar som möts, stöts och blöts. Fotboll. The real thing.
Dess betydelse kan inte överdrivas.
Matchen igår var laget Liverpools seger över individerna i Inter med Zlatan i spetsen som alltid. Premier leauguespelare, härdade av lera och regn är tuffare än la ligas solskensspelare. Laget är alltid större än summan individer.Brittisk fotboll är bäst i världen. Efter GAIS.

4 kommentarer:

Em sa...

Sport suger. Blä. Tack för igår, fatta att jag drömde underligt på temat som kom upp igår...

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Vi kan konsten att penetrera de mest märkliga saker under våra sessioner. Ordvitsen var osökt. Tycker regn suger mer. Och ex.

Slemsan sa...

Jag var tvungen att göra mig av med akvariet för att få plats med duvetvad. Det går jag inte med på i vaket tillstånd I tell ya!

ja och ja.

Anonym sa...

Därför är fotbollen störst /anders