16 februari 2008

Ingen jävla kärnkraft.

Nej, det är inte kärnkraften som är frälsaren för oss klimatfrustrerade. Gå inte på den enkla. Varför kärnkraft är fel är så jävla basic. Kärnkraften kan här och nu ta livet av oss allihop, det går inte att förneka. Men gör man ändå det, så kan vi påminna om slutförvaring i en berggrund som lever och rör sig, vidrig uranbrytning som ger folk cancer och sårbarhet och säkerhetsrisker. Men bäst av allt, det behövs inte. Vi fixar det ändå och vinner en massa annat i farten. Befolkningarna ökar och ska vi klara försörjningen måste de flesta av oss bo i städer. Då duger det inte att nästan hälften av all mark i stan är upplåten för bilism. Fler hus och parker behövs. Om vi subentionerar lokal produktion av energi och grönsaker, så vinner klmatet dubbelt, eftersom färre lantisar kommer att pendla till stan ovanpå det andra. Lösningarna finns här, bara välj och vraka. Kärnkraft är 1900-tal och samma återvändsgränd som etanol. Bort, det.

4 kommentarer:

AnnaX sa...

Ja, så enkelt är det ju. Borde vara. Så självklart att det är obegripligt att det verkar vara så obegripligt, typ....

mammajobbar sa...

Nej aldrig i livet att jag flyttar tillbaka till stan! Det måste gå att pendla miljövänligt. Idag tar jag bussen + tåget och det funkar OK men det skulle kunna bli bättre så fler gjorde det, t.ex. att det gick tåg hela vägen (järnväg finnes men ingen station). Eller fler och mer miljövänliga bussar.

Dessutom - de som bor i storstäderna är de som kör MEST bil, d.v.s. längst sträckor. När många bor i städerna blir avstånden så stora och kommunikationerna fungerar inte med livet. Säg att du bor i Skarpnäck och jobbar i Skärholmen. Helt hopplöst att resa den sträckan kommunalt, men det går smidigt med bil.

Vilse på Värnhem/Anders sa...

mamma: det går snarare åt andra hållet; om fler åker kollektivt så blir förindelserna bättre. Efterfrågetryck.
När jag satt i skånetrafikens styrelse slogs vi ständigt med detta att alla på landet ville ha bra förbindelser, men nästan ingen åkte, undantaget skolbarn. Moroten har testats, nu är det dags för piskan.

mammajobbar sa...

En kombination kanske. Här där jag bor är det ju ebarmligt dåligt med bussar. Det finns två jag kan ta på morgonen och två på kvällen. Det måste nog till lite bättre förbindelser först innan folk ens börjar tänka på att åka kommunalt, när det är så dåligt som här. För mig funkar det OK eftersom jag jobbar deltid, skulle jag jobba heltid vore det ganska svårt.

Men jag fattar också att de självklart inte kan köra med tomma bussar (och då är det väl knappast nån idé miljömässigt heller). Folk måste börja åka också.

//Marmelad