26 februari 2008

Utan titel.

Sitter och lyssnar på Lundell och äter turkisk yoghurt med honung.
Fair trade och därmed svindyrt.
Dofter och samtal dröjer sig kvar i hemmet, men jag sitter här alldeles själv.
En fin vän kommer ut som flata, men det är knappast någon nyhet för mig i alla fall. Hon får kalla sig vad fan hon vill, hon är ändå min bästis.
Och den jag är då. En IOGT-medlem som älskar Christiania och värjer sig mot etiketter av olika slag. Kallar mig såklart nykterist numera och sista fyllan är nio månader gammal, bara häromdan.
Men jag använder inga andra droger heller och det stör mig att droger behandlas så olika i samhället. Och, nej jag föreslår varken att alkohol ska förbjudas eller att narkotika ska tillåtas. Men narkotikan är ett litet problem jämfört med alkoholen i det stora hela. Och narkotikan drabbas av ökad repression, medan alkoholpolitiken liberaliseras. Christiania kallas för drognäste, men vad fan ska vi kalla alla tjusiga bostadsområden där vin och whisky flödar?
Alkoholen är så försåtlig, så grym, så överjävlig, men så otroligt socialt accepterad. Ni tycker att ni kan hantera det, men har ingen aning. Parkbänken är närmre än ni tror. En tragedi bort, bara, sen kan det var du som sitter där nerpissad. Eller så lyckas du hålla fasaden ren ett tag. Utan sprit skulle Anna Sjödin aldrig skrikit jävla svartskalle till den där dörrvakten, utan alkohol skulle underbara Gudrun Schyman aldrig fått utstå all förnedring och rykten som hon fick. Tusentals ungar får sin barndom krossad, tusentals kvinnor misshandlas, lämnas att torka spyor och täcka upp.
Det finns ingen försvar.
Tack för ännu en dag av nykterhet.

2 kommentarer:

magnus sa...

"Utan titel", det var väl fegt, när du så väl sjunger nykterhetens lov. Och jag är så himla glad med dig och för dig.

Förslag på titlar:

9 månader

nyförlöst nykterist

Drognästen i villförorten

Alko hål

Jag har gått och klämt på det länge nu, mitt medlemsskap i iogt. Men tack vare att du tog steget, så är jag nu också med, det var knuffen. Men Åke Green hjälpte till, liksom Gud själv, eftersom det ju i huvudsak var han som fick mig att lämna Blå Bandet, har man nu kan påstå det när man inte tror att han finns?

Dags att träffas irl, anders? Det vore roligt!

Gläder mig också med Maria eu-utspel, men känner mig mindre lockad tillbaka av din lilla beskrivning av hur debatten går. Är samtidsdebatten mp:s största självmål nånsin?

/m

/m

Anonym sa...

Hej

Alkoholen ställer till det enormt för människor. Däremot är nog din slutsats om Anna Sjödin lite förhastad.

Läs mer om problemet hon råkat ut för här. Det är inte så enkelt att man bara kan säga att det har med alkohol att göra.

http://upprattelse.nu/2006/12/06/darfor-ar-anna-sjodin-felaktigt-domd/

Mvh

Johan E