24 februari 2008

Kicka alla miffon.

Maciej Zaremba slår två flugor i en smäll i DN.
Att samtidigt kunna sänka lärarutbildningen OCH lagstiftning mot diskriminering är godis för somliga och rena orgasmen för Björklund och hans kompisar.
Det är renodlad klasskamp, kan man säga.
Den välmående, väldresserade över- och medelklassen har ett tag nu fått maka på sig lite, lite, för fattiglappar, blattar, homos och andra miffon.
Förlöjliga folk som anmäler kränkningar, ersätt utvecklingssamtal med betyg redan i ettan och återinför katederdisciplinen.
Så slår vi till dom som inte fattar att deras plats är i periferin.
Alliansfrihet ÄR ett fint gammalt svenskt ord.

1 kommentar:

Zanna sa...

Ja, Björklund är som en mardröm som blivit sann, som en karikatyr på en nyliberal folkpartist som klivit ur serierutan och blivit livs levande.

I övrigt borde det personlig lämplighet och antagningsintervjuer vara obligatoriskt innan någon blir utexaminerad som lärare och kan betitla sig som behörig lärare överhuvudtaget, oavsett om personen vill jobba på förskolan eller gymnasiet. Så funkar det ju för psykologer, varför skulle man inte kunna ställa samma krav på lärare?

Hur mycket vi än satsar på välfärden kommer det alltid att finnas barn med föräldrar som inte förmår se och tillgodose deras behov, eller ännu värre; Föräldrar som utsätter sina barn för övergrepp av allehanda slag.

Då har de här barnen rätt att åtminstone i förskolan/skolan ha tillgång till vuxna som faktiskt ser dem och som har kunskap om barns behov.