03 juni 2007

Skovet fadar ut.

Jag har slutat dricka. Vet inte om jag är alkoholist, men det är uppenbart att jag var på väg att bli det. Men jag har bromsat. Eftersom jag inte kör bil har jag alltid kunnat dricka på fester och middagar. Och här hemma, två kvarter från bolaget har tillgängligheten varit underbar. Och ingen frågar eller ifrågasätter. Och ångesten försvinner som genom ett trollslag efter första glaset vin. Eller andra eller tredje.

Sen har jag satt ner min fot, som sagt. Vill hon som jag var beredd att satsa på välja andra vägar, så får hon göra det. Jag vet vad jag tycker är rätt och självklart, men när argumenten presenterats och jag förklarat hur jag tänker ha det så är jag lugn i det

Nummer tre är nya jobbet. Utmaningen.

Så fadar skovet ut och jag kan finnas för andra igen.
Göra en skillnad.
Veta att utan mig vore världen sämre.

3 kommentarer:

Kicki sa...

Hej! Så tråkigt att läsa att du mår/har mått så dåligt! Hoppas allt är bättre nu. Har försökt läsa ikapp (varit bortrest), men har missat vad det är för nytt jobb du ska börja. Ska du byta arbetsplats helt? Lycka till!

Helene sa...

goda nyheter!

Vilse på Värnhem/Anders sa...

kicki: ska börja arbeta med funktionshindrade barn i en mångkulturell miljö. Och, ja, det är väl bättre på ett vis, men trasigt på ett annat.

helene: jag ska för första gången i mitt vuxna liv lära mig att ha kul utan alkohol. Det är en större utmaning än man kan tro.