23 juni 2007

Pappa kom hem, för vi längtar efter dig.

Andelen pappor som tar ut förldraledighet utöver den lagstadgade älgjakts- och laga-verandan-ledigheten har inte nämvärt ökat sedan taken i försäkringen höjdes förra sommaren.
Hate to say "I told you so", men det gjorde jag.
Pappor till småbarn ser sig fortfarande som försörjare och mammor ser sig som mammor.
För oss är föräldraskapet något vi kan välja till eller bort, men för mammorna finns inte det alternativet. Ekonomi spelar ingen roll.
Sossarna vågade inte ta striden och halva borgeligheten vill inte, därför att dom verkligen tycker att kvinnans plats är i hemmet.
Så spräck alliansen i denna fråga och kör ett s, v, mp, fp-alternativ där åtminstone en fattig tredjedel av dagarna inte går att överlåta.
Pappa kom hem.
Nu.

2 kommentarer:

Anonym sa...

anders jag gillar dig ... men *suck*.

Anonym sa...

Jag tycker att föräldraledigheten är en av de ablolut viktigaste politiska frågorna, eftersom den får så långtgående konsekvenser i alla möjliga delar av samhället i övrigt.
Island har en bra modell. Den tycker jag vi borde införa rakt av.

Om alla människor i barnafödande ålder ses som potentiella föräldrar och självklart tar ut lika mycket ledighet, minskar de arbetsrättsliga och lönemässiga skillnaderna för att inte tala om hur mycket man vinner i andra änden, med barn som har nära och trygga relationer med fler än en vuxen, delaktiga föräldrar som ser vad som händer!