12 juni 2007

Be a sister, sister!

Och så har det hänt igen att jag i en grupp bestående av mig och fem-sju kvinnor har fått försvara tjejers rätt att klä sig snyggt, fult, smaklöst, sexigt eller i burka (nä, det pratade vi inte om) efter eget önskemål, UTAN att det ska heta att man "signalerar" att man vill bli våldtagen eller så. Nu sa ju ingen att det var rätt att våldta, men tjejer har också ett ANSVAR, sas det.
Fan heller.
Och fan ta er kvinnor som inte ställer upp på varandras rätt att signalera vad fan som helst utan att bli betraktade som lösaktiga eller så.

En som fattat är Frida som på ljuvlig kåtskånska sjunger "dunka mig gulåblå". Här bes det inte om ursäkt för sin kåthet. Här låtsas man inte vara nån ljuv liten sak som ska uppvaktas. Så befriande och i miina ögon otroligt attraktivt.

Be a sister, sister.

11 kommentarer:

lina sa...

Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper andra kvinnor...
Ja, det är sorgligt att höra att kvinnor tycker att man har ett ansvar för hur man klär sig och också därmed gör män till djur med okontrollerbara lustar som de inte kan ta ansvar för.

Em sa...

Kvinnor är många gånger de värsta bromsklossarna på vägen mot jämställdhet. Bara det att det finns kvinnor som är anti-feminister!? Då har man verkligen inte fattat någonting. Men man attraherar män...

Anonym sa...

Det är varje människas ansvar att inte utsätta sig för fara i onödan.

Anonym sa...

Jag tycker din motsägelsefullhet missklär dig enormt.
och att du dessutom slår ett slag för kvinnorskåthet...*s*

lina sa...

Jag tycker det är mycket bra att slå ett slag för kvinnors kåthet!! Och visst ska man ta ansvar och inte utsätta sig för fara i onödan, men det är en helt annan sak än att skuldbelägga kvinnor och idiotförklara män!

hondjuret sa...

anonym: Eftersom det är varje människas ansvar att inte utsätta sig för fara i onödan, så borde då alla stackars män stanna inne med munkorgen på, eftersom de tydligen är sådana viljelösa slavar under sina egna djuriska drifter att de inte kan hindra sig ifrån att bli våldsverkare om de ser en...ja...naken kvinna i kortkort-burka, steppa förbi på gatan.
Var det så du menade eller?

Anonym sa...

hondjuret: Nä.

andromeda sa...

sen finns det det de kvinnor som blir våldtagna trotts att de inte klär sig sexigt alltså har våldtäkt inget med kläsdtil att göra.

hondjuret sa...

...det var ju liksom det som var min poäng ;-)

Em sa...

Du verkar ha dragit på dig ett bloggtroll Anders..

Anonym sa...

Förresten Anders varför har inte en kvinna ansvaret som du skriver, om en man har det?

Många är de kvinnor som är förblindade av sin frihet att klä sig sexigt eller liknande till varje pris.. men du vet aldrig vem du möter och det bör man vara medveten om

en kvinna som blir tex blir slagen har också ett ansvar för ATT hon tilllåter sig att bli slagen, precis som för en man som har ansvaret för att inte slå.
Så länge kvinnor finner sig i att bli slagna förnedrade och våldtagna så länge kommer kommer dessa hemskheter att finnas kvar.