16 juni 2007

Aldrig får man vara riktigt glad.

Jag hinner inte jubla över att moderaternas PS sagt ja till könsneutral äktenskapslagstiftning, förrän samma högerspöken får ner mig på marken igen. En karensdag till skall vara ett botemedel bland flera för att få ner långtidssjukskrivningen. Det är fullständigt ologiskt, en karensdag till slår mot korttidsfrånvaro och gräver ett jävla hål i plånboken. Men, Anders Borg och Göran Hägglund, vi är inte idioter, vi VET vad det handlar om.
Att finansiera skattesänkningar.
Nu är det ju inte säkert att det blir vare sig det ena eller andra regeringsförslaget.
Folkpartiet har den ovanligt goda smaken att vara emot en extra karensdag, medan de kristna hycklarna är ensamma emot könsneutrala äktenskap. Kd lyckas alltså både med att vara emot det OCH vara för en extra karensdag. Wow, liksom. Så mycket för att bry sig om svaga och små. Här i hemmet upplever vi en asocial dag, jag har inte ens lämnat huset.
I morgon är jag dock mogen för social interaktion igen.
Vi får se hur det blir med det.

2 kommentarer:

tiarafeministen sa...

Som att en extra karensdag skulle göra något för att dra ner långtidssjuksrivningarna. Nej, jag spår att folk kommer gå till jobbet sjuka för att de inte har råd att vara hemma med två karensdagar vilket kommer göra dem sjukare, arbetsplatserna kommer att smittas ned och långtidssjukskrivningarna kommer att öka eftersom folk blir nedbrutna av att jobba när de är sjuka... Suck! Var finns logiken

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Logiken finns i att man här och nu kan sänka skatten. Kortsiktigt som fan.