12 juli 2010

Min favvopolitiker svek

Trots Marias skarpa blick, Peters coola vanlighet, Annika N-C:s intellektuella briljans, så är det Gudrun som varit min favvopolitiker ända sedan hon lämnade det gamla tristvänsterpartiet efter sitt underbara talibantal. Men vad händer nu? Hon eldar upp pengar! Pengar som hon tydligen fått av en reklamsnubbe här i Malmö. Kontakter har hon ju. Samtidigt säger hon i en intervju att hon trivs så bra där ute på Österlen och skyr storstäder. Jag promenerar till jobbet som vanligt. Ut från det det fina Rörsjöstan, genom Norra Sorgenfri, genom kyrkogården där min pappas morfar (älskade morfar Alfred) ligger i minneslunden och går över gränsen in i Rosengård.
Tur att tjejerna jag möter inte har en jävla aning om Gudruns pengabränning långt där borta på Gotland, tänker jag. Nä, vanligt folk och deras villkor har kanske kommit lite långt bort från Gudruns värld i almedalar och bedårande vackra landskap ute på vischan. För det finns en verklighet och tänker Gudrun till, så förstår hon nog att nästan vem fan som helst som har det lite knapert blir förbannad när det eldas pengar. Gudrun svek mig och hon fortsätter att stöta bort människor som kanske skulle gilla henne om dom fick en inbjudan. Men dom finns ju inte där Gudrun finns; på avstyckade gårdar eller på politikerpartyt på Gotland.

2 kommentarer:

hondjuret sa...

Men är det inte just det som är meningen? Man b l i r förbannad när någon eldar pengar - och det är väl just tanken! Hon vill ju belysa den könsrelaterade skillnaden i lön - och det hade knappast funkat lika bra med Monopolpengar.
Mina kollegor blev vansinniga, och jag tyckte först också att det var urkorkat, men när jag tänkte en vända till ändrade jag mig. Så många reklamjippon kostar hur mycket som helst utan att någon klagar särdeles högljutt.
Frågan är dock om fokus blir på det hon ville belysa och inte snarare på Gudrun själv...
Jag gillar iaf fortfarande henne skarpt! =)

Anders sa...

Jag gillar henne också, men det känns som om hon skulle behöva komma ut till Rosengård eller så och bort från mediacirkusen ett tag. Mingla lite med målgruppen istället.