27 juli 2010

Inte eld och vatten, direkt.

Ingen vettig människa tror att den här snubben är en typisk folkpartist eller så. Hans analys eller "analys" av situationen i Danmark är också minst sagt originell. Men trots att Allan Widman bedyrar att FP aldrig skulle kunna bilda majoritet med SD, så vore det kanske dumt att tro att det är helt hugget i sten. Två gånger i Malmös historia (85-88 och 91-94) har FP och M bildat majoritet med ett rasistiskt parti och det är också de enda gångerna vi haft borgeligt styre i Malmö. Liberaler och rasister är inte alltid som eld och vatten.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Den eller de politiker där inte tar vara på de parlamentariska möjligheter det givas genom demokratiska val att genomföra de uppgifter man har utsatt för sina väljare på grund av dogmatik eller personlig åsikt, bör hitta sig ett annat yrke.

Anders sa...

Politiker är inget yrke; det är ett uppdrag man åtar sig för att göra världen till ett bättre ställe och för att hindra andra att göra det tilll ett sämre.

Självklart samrbetar man inte med vem som helst i det arbetet. SD må få röster, men kan jag hindra dom från att få makt ska jag göra det.

Anonym sa...

Det är ok att anse SD inte bör få makt.
Sjalv anser jag MP för ett onödigt parti idag, flertalet politiska partier täckar bra upp på området och att ha ett smalt MP är bara röstspill och splittrar.
SD däremot är än så länge ganska ensamma i landet att kritisera invandring och integrationspolitiken, men jag förutser att SD kommer i samma läge som MP efterhand vad det lider och andra partier tar an sig de områden SD har här och nu.

Anders sa...

Det finns en omfattande kritik mot integrationspolitiken och i Malmö tycker många att Malmö inte kan "ta hand om" fler människor från andra länder, så din bild är kanske inte helt korrekt.

Kritiken mot det liberala mångkulturella samhället delar SD med KD, liksom föreställningen om en mediaelit som står emot "verklighetens folk".

Däremot är SD ensamma i sin starkt nationalistiska politik. Få fattar nog vilket samhälle SD ser framför sig, med folkdans istället för hiphop och falukorv istället för kebab. Och obligatoriska kristna skolavslutningar.

Anonym sa...

Tja jag har då tagit båda falukorv och folkdans till mig som invandrare i Sverige och jag anser dessa två sakar bland andra är det kittet där är med att ge en känsla av att tillhöra något samförstånd.
Jag har inga behov av att se mitt hemlands seder inkvoterat på grund av någon missförstådd omtanke om min kultur, här i Sverige duger den svenska kultur gott för mig och om det inte passar kan jag jo bara dra min kos.
Sen är det jo den alltid närvarande fråga om multikultur, som det är målet för mänskligheten, vi vet jo alla vad som händer när ett barn knådar ihop alla de olika färger av modelleran, den blir brun och går inte att använda till annat än göra bruna sakar av, inte mycket "multi" där.
De gångar jag vill odla mina kulturspecifika drag, då gör jag det privat, innanför min egen dör och det är inget där bekommer andra än de jag bjuder in och inget jag någonsin kommer att påtvinga mina grannar eller någon annan för den delen.

Anonym sa...

Enligt min uppfattning har där gått lite för mycket inflation i ordet rasist. Min analys är helt i tråd med verkligheten, nu vet jag förstås inte vilken verklighet du själv sitter i. Kanske den där blant annat du själv har varit med om att skapa ett hastigt växande utanförskap, genom en total ansvarslös och katastrofal passiv integrationspolitik som gömmer undan våra invandrare på socialbidrag och andra kortsiktiga lösningar.

Om du verkligen skryter av att stå bakom vårt demokrati, då är din förbaskade plikt även att visa SD:s väljara och förtrendevalde den respekt de har krav på.

Du har även en plikt till att respektera SD:s grundlagssäkrad rätt till att vara delaktig i den politiska dagordningen, såframt väljarna vill det!

Bjarne Kragh
FP kandidat i valet till malmö kommunfullmäktige

David SF, Malmö sa...

@peerpede: Hoppas du har gardinerna fördragna och håller dig tyst när du "odlar dina kulturspecifika drag", så inte vi renrasiga svenskar behöver märka något av dem! För det vore ju verkligen hemskt att behöva se fransoser äta baguette, mexikaner bära sombrero eller greker diskutera filosofi här i Svea rike. Problemet är att vissa människor ser så annorlunda ut att de påminner oss om att det finns en hel värld där utanför rikets gränser. Vad ska vi göra med dem? Stänga inne dem någonstans kanske?