31 maj 2009

En het dag och facebookgruppen igen.

Liksom alltså. Det blev en härlig och het dag, trots att jag missar matchen i eftermiddag. Mellanbror är sjuk och minstebror ville inte. Så är det. Ägnar mig åt förströdd nätdebatt och surfar runt. Det är en gåta att man låter den där facebookgruppen dominera den politiska debatten. Vi tycker ungefär likadant som ni, säger trevliga GU-are, för att försöka sno åt oss de unga gratisfilm- och musikgrabbarna. För pratet om integritet och yadayada låter lite falskt (höll på sant på att skriva falkt). Om man glatt och villigt visar upp sin skitiga lägenhet med kondomer på golvet, eller om man försöker ragga groupies på facebook, så är inte integritetspratet trovärdigt. Det handlar om att få ladda ner upphovsrättsskyddat material gratis. No more, no less. Och vi tycker fan inte som dom. Vi ska inte ge tramspartier legitimitet.

4 kommentarer:

Mind sa...

Jag citerar det du själv skrivit där uppe..

"Det privata är politiskt. Som fan. Du lever din ideologi, ty handling smäller högre än ord."

Precis så är det. Och för mig var det en smärre chock att inse att FRA faktiskt redan avlyssnat mig, vår familj och våra bekanta, olagligt. En vän till familjen var med på listan över de där 100 som blivit avlyssnade. Förmodligen har de fortsatt med det sen också. Det var inte bara en floskel längre, nåt som hänt i en avlägsen barndom borta i Tyskland, det händer NU i MITT liv i verkligheten. Du kan tacka fan för att jag röstar Pirat, och hur Rick lever sitt privatliv kommer inte ändra det beslutet det minsta. Han är mänsklig som alla andra men han har en riktigt bra egenskap. Han tar åt sig av kritik och lyssnar på medlemmarna i sitt Parti. Det har jag inte sett i något annat parti tidigare.

E-mannen sa...

"Och vi tycker fan inte som dom."
Maria Ferm från grön ungdom skriver på sin blogg saker som verkar peka på att Miljöparitet VISST tycker likadant som Piratpartiet i deras frågor.
Vem ska man lita på egentligen när man lägger sin röst? Dig eller Maria? Bara tvekan om vem som egentligen bestämmer gör ju att man måste lägga den på PP istället då man där är relativt säker på vad man får i dessa frågor.

Anders sa...

Om rätten till fildelning är det viktigaste i ens liv, så ska man stödja facebook-partiet. Om man tycker att exempelvis klimatfrågan och mänskliga rättigheter, abortfrågan och hbtq-frågorna är viktigare ska man stödja oss. Svårare är det inte. Vi tycker inte likadant, för oss finns det viktigare saker än fildelning. naturligtvis avlyssnas det med eller utan FRA-lag. Var inte naiva, snälla.

Mind sa...

Fildelning är nog vår minsta fråga, den är mest en konsekvens av övriga frihetsfrågor men man ska inte sticka under stol med att den gav bra dragkraft då vi drog igång partiet. Om man tycker demokrati, mänskliga rättigheter och medborgarrätt är de viktigaste frågorna ska man rösta Pirat. Men det är inte helt irrelevant för miljön heller. Patent påverkar otroligt mycket idag. Exempelvis utveckling av elbilen, om kina ska använda miljövänlig (men patenterad) teknik istället för inrikesflyg. Osv. Här kan PP och MP samarbeta, hoppas jag iaf.

Abortfrågan har vi nog ingen ställning i vad jag vet men hbtq borde vi ju ta ställning för så stor frihet som möjligt då det faller in under medborgarrättsfrågor som jag ser det.

Som sagt, PP, få men dock stora frågor som genomsyrar mycket annat.

Att kalla oss facebook-parti är en orättvis beskrivning dock. Visserligen sker alla möten via internet men fördelarna är rätt uppenbara. Alla får lika mycket att säga till om, mötena är öppna för alla att se, total insyn alltså, man sparar på miljön när inte alla måste köra runt, osv.

Hoppas jag lyckats ge dig en lite mer nyanserad bild iaf Anders. Läser man dagstidningarna så får man ju en väldigt negativ bild, de väljer att vinkla saker så illa de kan i många fall.