11 maj 2009

Gärna betalt, ja.

Jo, jag älskar också att blogga. Om någon skulle betala mig för skriverierna, så skulle jag lätt gå med på det. Det skulle inte göra mig till kommersialismens offer. Jag är inte till salu på det viset. Att Elisabeth Höglund inte förstår sig på bloggvärlden, är kanske en generationsfråga. Eller så känner hon flåset i nacken när vi faktiskt är några som skriver utan att be någon redaktör om lov och utan anställningskontrakt eller frilansavtal. För mig är det just det som är så pirrigt i magen: jag får skriva vad fan jag vill. Som slumstormarna 1971 tog sig in på det övergivna Bådsmansgades kaserner för att skapa sitt alternativa samhälle där var och en fick göra sin pryl, svävar alla vi bloggare runt i vårt sajber-Christiania. Och det funkar. Ibland irriteras jag av att folk slösar bort talang på skitbloggande om ingenting och ni vet vad jag skrivit om coolhetsbloggande, fascistbloggeri och dom som skriver om lösmustascher och får (orka länka). Däremot gillar jag folks vardagsbloggande. Det står mycket mellan raderna om längtan, visioner och drömmar. Vardagsbloggarna är tredje millennniets rapport från en skurhink. Jag skriver om det som är viktigt för mig. Man får kalla mig pretto, självgod och varför inte patetisk. Någon kallade mig till och med den mest fördomsfulla människa han stött på. Man berör ibland och det är okej. Däremot får ni hojta till om ni ser sånt som ser ut att vara provokation för sakens egen skull. Och vill nån betala för mitt blogande så går dt alltså bra.

12 kommentarer:

cruella sa...

Egentligen tycker jag det är konstigt att du inte fått erbjudande redan! Du får kanske ha Miljötomtens modehörna eller nåt annat säljande?

Helene sa...

Härlig kärleksförklaring som jag lätt skriver under på.

Maria sa...

Varför kan inte någons bloggande om mustascher och får vara ett vardagsbloggande? Varför stör du dig så på dessa typer av bloggande?

Anders sa...

C: Snarare citychica nygröna Anders pk-hörna.
H: Tack!
M: Att diskutera sin vardag och beskriva den är för mig något annat än flykt till fårvärlden eller att skaffa sig en image med hjälp av lösmustascher.

Anonym sa...

Vet du vad, Herr Besserwisser!?
Jag tycker att du i många avseenden är lika intolerant och trångsynt som dem du belackar.Vad säger att du har rätten att avgöra vad som ska kännas angeläget
för någon att skriva om? Dumheter!

Anders sa...

Här skriver jag en lätt självdistanserad text och till och med uppmanar folk att höra av sig om jag blir för stor på det, som man säger i Dalarna. Då blir jag i en anonym kommentar kallad besserwisser. Frågan är väl vad man ska kalla fega människor som inte vågar se mig i ögonen och framföra den kritiken?
Du kan ju kolla vad Marcus B och Jonas G sagt om anonymt näthat.
Förresten är mitt telefonnummer 040-18 54 74. Men det vet du säkert.

I sak tycker jag synd om dig om du tycker att får är lika spännande som människor och lösmustascher intressantare än människors inre.

Maria sa...

Varför tar du helt enkelt inte bort möjligheten att kommentera anonymt? Du verkar ju uppenbart störd av att människor kommenterar anonymt. Och av att människor intresserar sig för djur och hårväxt. Hur orkar du uppröras av dem, det är det som förundrar mig.

Anders sa...

Jag är inte särskilt upprörd och avser inte att ta bort kommentarsfunktionen. Däremot måste jag för mina ungars skull ha moderering, tack vare nåra idioter som för snart ett år sedan spammade dravel i mängd. Diskussionen om vad som är bäst att ägna sin talang åt kommer jag också att fortsätta. Att det för mig är finare att vilja förändra världen än att skåda sin navel och mysa med ulliga djur kan du nog inte få mig att ändra åsikt om. Motfrågan är: varför är det så viktigt för dig att av allt jag skrivit just slå ner på det.
Känner du dig träffad, eller?

Maria sa...

Tänker bara att för din egen skull kanske du skulle ta bort möjligheten att lämna kommentareer anonymt. Den möjligheten finns faktiskt, utan att göra bloggen oemottaglig för andra kmmentarer. Har aldrig yttrat några ord om att få dig att ändra åsikt, det är bara så intressant, hur någon som verkar brinna för viktiga, vettiga frågor kan hysa ett sådant förakt för människor som mår bra av och skriver om djur och som tycker att livet kan vara trevligt nog att odla lite mustach. Det är bara det jag är så förundrad över? Hur kan det provocera dig så?

Emilia fd anonym utan tel nr sa...

Det handlar inte alls om vad JAG tycker är viktigt. Jag vet inte om jag tycker att vare sig får eller mustascher är viktiga, MEN det är just det att du tar dig rätten att se ner på människor som kanske tycker detta är kul och för dem värt att blogga om, som stör mig.Ja, jag tycker att du ofta framstår som den som vet bäst i alla lägen. Lite mer humor och tolerans efterlyses.
Du- är det inte att ta i att kalla detta näthat???

Anders sa...

Jag vet inte vad jag ska tillägga.
Flera i min närhet har påpekat att den Anders som dom känner som mjuk och rolig ibland ser helt annorlunda ut på nätet. Jag trodde mest det gällde i debattforum, men det kanske är relevant här med. Men, ja, jag tar mig rätten att racka ner på folk som slösar bort talang på får- eller lösmustaschbloggeri (och ännu mer om samma människor hånar mitt engagemang). Nej, jag tillåter anonyma comments, men ger rött kort åt de grövsta påhoppen (för mina barns skull). Ja, mina prioriteringar kan nog se märkliga ut i någras ögon. Jag är inte av uppfattningen att all anonym kritik är näthat, men det kan bli, det är ett sluttande plan. Tycker nog att det är lite humor och fyndigt att jämföra bloggosfären med Christiania.

Oh så undrar jag fortfarande varför det ALLTID kommer samma sorts kommentarer när jag använder får och mustasch, som symbol för meningslöst bloggande. Sitter folk och söker på dom orden? ;)

Emilia sa...

Då vill jag bara tillägga att jag absolut inte hånar ditt engagemang!
Jag tycker att det är viktigt och bra! Politiskt står jag på samma plattform som du. Det som får mig att reagera är när du gör fåniga påhopp. Jag begriper inte varför, och därför får jag ett behov av att undra och även uttrycka detta.