26 maj 2009

Så gör vi luften bättre i Malmö

Vi anade väl detta. Att mina livsval påverkar andras hälsa är uppenbart, så det kommentatorn i posten nedan menade med att bara drömma sina egna drömmar och respektera andras, håller liksom inte. Mina val påverkar andras frihet och hälsa. Den liberala drömmen funkar inte, vi varelser på jorden hänger ihop. I ett Malmö som blir grönare alltför långsamt (men som likväl blir det) kan vi trots allt se hur biltrafikens andel av resandet minskar. genom en medveten politik.. Det vi måste se till är nu att det faktiskt även minskar i reella tal. Sen igår kampanjar vi gröna för bättre och renare kollektivtrafik. Det är redan på gång genom det rödgröna samarbetet, men vi vill elda på lite. Samtidigt vill vi att fler gator och torg blir helt bilfria. Det ska vara oattraktivt att köra bil i stan. Lantisarna får helt enkelt jobba hemmavid eller bosätta sig nära en hållplats. Mina barns hälsa är viktigare än deras frihet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller absolut med om att man måste göra Malmö bilfritt. Själv vill jag stänga av Nobelvägen mellan Kirseberg och Industrigatan, eller få den avsmalnad så att det blir jobbigare att ta sig in till stan den vägen. Lite sådär som de gjort på vägen mellan kronprinsen och fridhemsplan(heter det väl).

//Lena

Anders sa...

Vi kommer att bygga en cykelbana längs hela Nobelvägen, vad det lider med början mellan Industrigatan och Sallerupsvägen. Men det är en smula segt, får man sägs.