29 maj 2009

Inget slowfood, precis.

Idag fick dom tacos, igår pannbiff. Inget slowfood, precis, men så har jag denna veckan haft möten varenda kväll, inklusive fredag, då vi toppade med gruppmöte inför tekniska nämnden på måndag. När man har barn, jobb och uppdrag undrar man lite stillsamt vad alla andra sysslar med under helger och kvällar. Hempynt och fåravel, kanske? ;) Men jag är inte avis på någon, jag har det liv jag valt. Det är lycka att få resonera om livet och döden med sin åttaåring och att få vara med och bestämma på riktigt i Sveriges coolaste stad. Het och hållbar, som det stod i en kommunal handling jag läste idag. 2030 ska vi vara helt fossilfria i Malmö slog vi fast idag och vi ska bygga om miljonprogramområdena och satsa på en tät och nära stad.
Ändå fick jag ett ångestömkansanfall idag under en paus i eftermiddagens möte med skånetrafiken. När ska jag åstadkomma något, tänkte jag. Men det var inget som inte en muffin och en kopp prima stadshuskaffe kunde bota. Självömkan är en allt sällsyntare gäst i mitt sinne, som väl är.
Igår satt jag i möte med fullmäktigegrupp och styrelse och vi pratade framåt, om aktioner och kommande än större grönt inflytande. Några lever och andas grönt i den meningen att hela deras vakna tid upptas av de gröna. Jag betvivlar att det är så klokt att lägga alla ägg i samma korg. Jag har ett jobb som kräver och ger mycket och ungar som behöver lära sig rätt och fel och att simma och hålla på rätt fotbollslag. Det blir inte så mycket slowfood och hempynt, då. Mer typ diskhögar och tacos. Fint så.

Inga kommentarer: