06 november 2008

Vi måste sätta en gräns för hur korkad man kan vara i nämnden för kollektivtrafik?

Idag går min partivän eller "partivän" Ove Johansson ut och vill ha en gräns för hur stor ökningen av kollektivtrafiken ska få bli. När man till sist hör den hittills så anonyme mannen säga något, så är det alltså anti mer kollektivtrafik.
Väldigt grönt. Inte. Det är häpnadsväckande och ett slag i ansiktet på den röd-gröna majoriteten i Malmö som - inte utan gnissel - jobbat hårt för att öka framkomligheten för busstrafiken i stan. Miljoner och åter miljoner plöjs ner i stationer och annat för Citytunneln och länsstyrelsens ögon finns på Malmö för att i ska få ner kvävedioxidhalterna. Till det behövs mer, mycket mer kollektivtrafik, t ex de spårvagnar vi utrett införande av. Men min partivän i Skånetrfiken stöder i praktiken ökad biltrafik. Not so nice och urbota korkat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lite mera krav på reseleverantörerna vore också på sin plats. Trots att många resenärer samordnar sig i tid och rum för att resa kollektivt, och en tredjedel av resan är sponsrad av andra människors pengar, så lyckas man fortfarande inte ha en vettig servicegrad på trafiken. Något i kollektivtrafiksvärlden är fundamentalt fel.

Anders sa...

Det största felet är kapacitetsbrist. För få spår för tågen, för många bilar på gator och vägar. För övrigt betalar även kollektivtrafikresenärer skatt.