18 november 2008

Animaliska språkpoliser.

Efter en diskussion på ett föräldraforum skulle jag nu skriva ett epos om barnuppfostran, regler och konsekvenser och sånt. Men istället hamnar mitt öga på Sverigedemokratrna, denna outsinliga källa till sorglustigheter. Nu har de sydsvenska kamraterna i partiet bestämt att skånskan ska vårdas, men rensas från brytning på arabiska eller serbokroatiska. På sant, kompis. Riktigt hur det ska gå till vet jag inte, men kanske ska SD:s stormtrupper efter maktövertagandet gå runt och gripa folk som ropar "ey" eller "habibi". Ajde, mannen, det blir fett najs, du fattar. Det riktigt komiska i rassenassarnas sydsvenska språkpolitik är ju detta att att skånskan egentligen är en modifierad östdanska och alltså redan ett blandspråk.
För övrigt uppdateras inte Sverigedemokraterna Syd sin hemsida så ofta, så det berättas fortfarande om hur SD:s sydsvenska kämpar firade nationaldagen i djurparken and I quote "med likasinnade".
Rasister är djur, alltså.

2 kommentarer:

Kajsa sa...

Nu sitter jag här framför datorn och liksom bara skrattar lite. För du fångade något som egentligen är lite tragiskt men samtidigt väldigt komiskt!

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Haha, tack du.