07 november 2008

Handskakning som sex.

Jag håller på Hamilton i bråket om handskakningarna. Det är en personlig kränkning mot mig som individ att inte vilja hälsa på mig ordentligt. Det duger inte att skylla på religiösa övertygelser, det handlar om en osund fixering vid biologiskt kön och sex. Själv pressade jag en nyreligiös muslimsk kollega i frågan vid ett tillfälle, men det gick inte att få några vettiga svar på frågorna om hon verkligen tror att alla män vill ha sex med alla kvinnor dom ser (för det är ju MÄN som vill ha sex, såklart) eller om hon kan tänka sig att ta en flata i hand. Och sådär. Men samma knäppskallar som inte vill ta mig i hand tror antagligen att homoböjelser kan botas eller att man brinner i helvetet för det. På radion igår sa Dagens chefredaktör att frågan om samkönade äktenskap var så viktig att kd borde lämna regeringen om regeringen driver igenom en all kärlek är lika bra kärlek-lag. Nu tycker jag ju att kd borde lämna hela jordelivet, men det är ändå intressant.
Att hindra folk att älska och/eller knulla vem dom vill är viktigare än nånting annat. Till och med en handskakning är sex i somligas värld. Sjukt. Själv skulle jag ju tro att en högst eventuell gud litar på och älskar sin skapade avbild att man inte varken misstror eller missunnar. Men vad et väl jag? Nån respekt får inte dom religiösa sexneuortikerna av mig i alla fall.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fortfarande så kan det det aldrig vara okej att tvinga sig på någons kropp, som det faktiskt är att tvinga någon ta i hand. Vissa kramas andra vill inte, men det ger inte den som vill kramas någon rätt att tvinga sig på den andra.

Jag förstår egentligen inte hur det är en kränkning att någon inte vill hälsa på just ett visst sätt. Om någon nonchalerade mig och tittade bort så skulle jag bli förbannad, men om personen inte tog mig i handen men ändå tydligt markerade en hälsning så förstår jag inte problemet.

Sen håller jag med om idéen i sig är knasig.

Cecilia sa...

Du är utmanad på min blogg.

Håller med dig i det du skriver.

Kram!

Anna Fredriksson sa...

Jag tycker det vore bra för folkhälsan om alla lät bli att handhälsa i tid och otid. Folk har ju bajs på händerna vetja, det stod i tidningen nyss.
Den där lägga handen på bröstet-gesten tycker jag också är snygg förresten.
Men hädanefter ska jag nog börja tänka att alla som tar mig i hand egentligen vill ha sex med mig, det blir rätt många möjliga, det kan bli kul.