11 maj 2007

Fronten är i Danmark.

Mitt Danmark finns inte längre.
Fan vet om det någonsin fanns.
Danmark med solsken, wienerbröd, festivaler, Christiania, ungdomshuset, Huset och först i världen med samkönade äktenskap och inseminationer för kvinnor utan manliga partners.
Antagligen låg pølsefascismen och lurade i bakgrunden hela tiden, bara väntande på rätt ögonblick. Glistrup var en korkad clown och nu är det tuffa Pia som för ordet och nyttig idiot till Anders Fogh som följer efter.
Danmark är en bild av hur illa det kan gå.
Men vi måste se motståndsfickorna och backa upp.
Både för Danmarks skull och för vår egen.
Rasismen har redan tagit färjan över till Landskrona.
Fronten är i Danmark.
Wiehe fattar det.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Wiehe har inte fattat det, han har missuppfattat det.

"Ur en artikel i DN, Danskt kvinnovåld flyttade till Malmö:

'Danska fall' upptar hälften av platserna för misshandlade kvinnor på Kriscentrum i Malmö. Det handlar om kvinnor som gift sig med danska medborgare av utländsk härkomst. Den skärpta danska utlänningslagen har gjort att många flyttar till Malmö för att gifta sig. Läs här.

Om Sverige också hade haft 24-årsregel hade dessa tvångsäktenskap aldrig blivit av och kvinnorna hade sluppit bli misshandlade. Eller mördade."

Anders sa...

Ja, män kan vara svin och det du beskriver är en del av den könsmaktsordning som du, jag och alla andra män har ansvar för att bekämpa. Det är däremot naivt att tro att mäns våld mot kvinnor bara sker inom tvångsäktenskap. Man kunde ju önska det, eftersom det vore mer begripligt, men dessvärre är det inte så.
Vad det har med människors rätt att röra sig över gränser att göra förstår jag inte riktigt.
Tror herr Storch att dessa kvinnor haft en starkare ställning i sina forna hemländer?

Anonym sa...

Jag erkänner att det är ett dilemma, att danskar som av äkta kärlek vill gifta sig med en utlänning ska drabbas därför att man vill förhindra muslimska flickor från att bli tvångsgifta. Vilket dessa inte undslipper i alla fall eftersom det bara är att flytta över Sundet.

Men syftet med 24-års regeln är det inget fel på, att förhindra tvångsgifte. Jag har själv sett en rödgråten brud med följe, det var i närheten av Möllevångstorget, hon såg skräckslagen ut medan föräldrarna höll hårt i henne.

Anders sa...

Herr Storch blandar ihop två saker.
Dels Danmarks ambition att hålla blattar borta och dels den angelägna kampen mot kvinnors underordning. Om Danmark (och Sverige) ser till att landets egna talibanstrukturer ändras, så finns inget utrymme för vissa familjer att hålla kvinnor kvar på medeltiden. Mänskliga rättigheter åt alla, liksom. Oavsett kön, klass, läggning eller etnicitet